Merzifon'da semaver keyfi

Merzifon Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında araç trafiğine kapatılan Cumhuriyet Caddesi'nde büyük semaverlerle halka çay ikram ediyor.İftarını yapanlar, çaylarını içmek, ailecek alışveriş yapmak ve biraz da yaz sıcaklarında serinlemek...

Google Haberlere Abone ol
Merzifon'da semaver keyfi

Merzifon Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında araç trafiğine kapatılan Cumhuriyet Caddesi'nde büyük semaverlerle halka çay ikram ediyor.

İftarını yapanlar, çaylarını içmek, ailecek alışveriş yapmak ve biraz da yaz sıcaklarında serinlemek için kendilerini büyük semaverlerin kurulduğu caddeye atıyor. Teravih namazından sonra tıklım tıklım dolan caddede neredeyse gezecek yer kalmıyor. Herkes bir masa bulup gecenin geç vakitlerine kadar burada çay içip sohbet ediyor. Her biri yaklaşık 15 litre kapasiteli olan semaverler, Merzifonlulara hoş dakikalar yaşatıyor.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı “Burada insanlar hem çaylarını yudumluyor hem de sohbet etme imkânı buluyor. Cumhuriyet Caddemizde kurulan semaverlerimiz, tarihi meydanımızdaki semazen gösterilerimiz, şiir dinletilerimiz, tasavvuf müziği sanatçılarımız, çocuklarımız için parklarda Hacivat - Karagöz gösterilerimiz ile halkımıza keyifli bir Ramazan yaşatmaya çalışıyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar