Merzifon'da Engelliler Haftası için tören düzenlendi

Samsun Merzifon'da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.Törene; Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Belediye Başkanı Alp Kargı, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral...

Google Haberlere Abone ol
Merzifon'da Engelliler Haftası için tören düzenlendi

Samsun Merzifon'da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törene; Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Belediye Başkanı Alp Kargı, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Koray Uz, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Gül, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, engelli vatandaşlar ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen çelenk töreninde konuşan Merzifon Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Keriman Topal, bedensel engelli vatandaşlar, en büyük sorunlarının erişebilirlik ve sosyal destek olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: "Engellilik ferdin fiziksel veya bedensel fonksiyonlarındaki kayıplar sonucu ortaya çıkan sınırları kısıtlılıkları ifade etmek üzere kullanılan bir kavramdır. Engellilik kişinin kişisel tercihi değildir. Özellikle toplumumuzda genç kesimin engelliler hakkında bilgilendirilmesi gerekmektedir. Ülkemizde var olan engelli gerçeğini herkesin görmesi gerekmektedir. 1998 yılından bu güne kadar Merzifon’da 800 yakın bedensel engellilere yardım edilmeye çalışmaktayız. Bu gün burada engelli kardeşlerimize araç dağıtacağız.Bu araçların alımında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı da konuşmasında, "Hepimiz birer potansiyel engelli adayıyız. Bunun ötesinde engelli olmayıp ilerlemiş yaşına rağmen ülkesinin, devletinin, belediyesinin kendisine el uzatmasını bekleyen onlarca yüzlerce insanımız var. Biz her zaman insanımızın yanında olmaya çalışacağız. Engelli Haftamızın yıl boyunca kutlanmasını ve akıllardan çıkarılmamasını istiyorum. Sağlıklı insanların başındaki tacı sağlığını kaybetmiş insanlar görür. Hepimizin başında bir taç var aslında.” diye konuştu.

Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim ise devletin son yıllarda engelli vatandaşların her zaman yanında olduğunu söyledi. Kaymakam Geyim, “Merzifon ölçeğinde baktığımızda özel rehabilitasyon merkezleriyle, huzur eviyle, uygulama okulu ve iş okuluyla engelli ve ihtiyaç sahibi insanlara verdiği hizmetler çok önemlidir. Engelli vatandaşlarımıza dönük yapılacak işler bu haftayla sınırlandırılmamalı ve her zaman yanlarında olmalıyız. Biz her birimiz insanınız. Engelli olmak tercih meselesi değildir, doğuştan da olunabilir sonradan da sakat kalına bilir. Bu yüzden bedensel engellilerimize her zaman yardım etmeliyiz.” dedi.

Program sonrası önceden tesbit edilen ihtiyaç sahibi insanlara 5 adet motorlu araç, 11 adet akülü araç, 15 adet tekerlekli sandalye, 4 adet koltuk değneği, 1 adet tam donanımlı spastik engelli sandalyesi, 2 adet wolker yürüme cihazı, 1 adette elektronik hasta karyolası ve yatağı törenle sahiplerine dağıtıldı.

Program sonrası belediye başkanı engelli vatandaşlara yanlarında olduğunu belirtmek amacıyla Belediye Başkanı Alp Kargı gözlerini kapatarak yürüme bandından yürüdü ve tekerlekli sandalyeye binerek onlara destek verdi.

CİHAN

Yorumlar