Merzifon POMEM'den polis teşkilatına 521 taze kan

Emniyet Genel Müdürlüğü Araştırma ve Dokömantasyon Daire Başkanı İdris Karabörk, insanın var oluşundan bu yana yaşatıp sevebilmek için güvende ve emniyette olmayı sağlaması en büyük görevidir. Bugün bu görevi biz yapıyoruz.” dedi.Amasya’nın...

Google Haberlere Abone ol
Merzifon POMEM'den polis teşkilatına 521 taze kan

Emniyet Genel Müdürlüğü Araştırma ve Dokömantasyon Daire Başkanı İdris Karabörk, insanın var oluşundan bu yana yaşatıp sevebilmek için güvende ve emniyette olmayı sağlaması en büyük görevidir. Bugün bu görevi biz yapıyoruz.” dedi.

Amasya’nın Merzifon ilçesinde 2006 yılından bu yana polis yetiştiren Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin (POMEM) 13. dönem mezuniyet töreninde konuşan Karabörk, “Yaşama hakkı olan canlı varlıkların, düşünme yetisi olan diğer canlı varlıklar tarafından yani biz insanlar tarafından yok edilmeye çalışılan hakların koruma görevini halkımız bize verdi. Bizler birer profesyoneliz. Bu görevin en iyisini bizler yaparız. Hak ve hürriyetlerin yaşayanlar için olduğunu, benliğimizin, düşüncemizin hedefimizdeki ilk noktasındaki görevimiz olarak biliyoruz ve koruyup kolluyoruz.” diye konuştu.

Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Süleyman Gül ise Emniyet teşkilatına yıllardır personel yetiştirdiklerini belirtti. Merzifon POMEM’de toplam 6 bin 661 polis yetiştirdiklerini kaydeden Müdür Gül velilere hitaben, “Saygıdeğer veliler emanet ettiğiniz evlatlarınızla haklı olarak gurur duyduğunuzu biliyorum. Evlatlarınız üstün değerlerle yüklenmiş, sağlam bir aile terbiyesi almış ülkemizin seçkin gençleri olarak bize geldiler. Bizler devletimizin sağladığı imkanları kullanarak kendilerine, ailesine, vatanına milletine yararlı iyi bir polis olmaları içi çalıştık.” dedi.

Konuşmaların ardından eğitim sürecinde dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi ve dönem birincisi Mehmet Özke, yaş kütüğüne plaket çaktı. Program, polis yemini ve tören yürüyüşüyle sona erdi.

CİHAN

Yorumlar