Merzifon müftüsünden normal doğumla dünyaya gelen bebeklere altın

Merzifon'da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle müftülük tarafından normal doğumla dünyaya gelen 2 bebeğe çeyrek altın hediye edildi.

Google Haberlere Abone ol
Merzifon müftüsünden normal doğumla dünyaya gelen bebeklere altın

Merzifon'da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle müftülük tarafından normal doğumla dünyaya gelen 2 bebeğe çeyrek altın hediye edildi. Müftü Mustafa Altun, çeyrek altını, sadece normal doğumla dünyaya gelen bebeklere taktıklarını söyledi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Müftü Mustafa Altun, beraberindeki din görevlileri ile birlikte Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi’nde yeni doğum yapan anneleri ziyaret etti. Gözlerini dünyaya yeni açan 2 bebeğe çeyrek altın takan Müftü Altun, hasta yakınlarına da peygamber ahlakı ile ilgili kitaplar hediye etti. Ziyarette ayrıca, bebeklerin kulaklarına ezan okunarak ‘Elif Nur ve Esma’ isimleri verildi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ayrı bir heyecan yaşadıklarını belirten Müftü Altun, 'Çocuklarımıza, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz'in (sas) sevgisini aşılayalım' tavsiyesinde bulundu. Altun, “Hafta boyunca düzenlediğimiz konferans ve diğer etkinliklerimizde 'din samimiyettir' konumuzu işliyoruz. Bugün ise hastanemizi ziyaret ederek normal doğumla dünyaya gelen bebeklerimize çeyrek altın ve ailelerine de Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını anlatan kitaplar dağıttık. Ayrıca, bugün dünyaya gelen 2 bebeğimize de ‘Elif Nur ve Esma’ isimlerini verdik. Etkinliklerimiz tüm hızıyla sürüyor.” dedi. Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Osman Aydın da din görevlilerine anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar