Merzifon Belediyesi TC’lendi

Amasya’nın Merzifon Belediyesi, bazı kamu kuruluşlarından kaldırılan TC ibaresini yeniden taktırıyor. Ülke genelinde Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi kurumlardaki tabelalarındaki TC ibaresinin kaldırılmasına...

Google Haberlere Abone ol
Merzifon Belediyesi TC’lendi

Amasya’nın Merzifon Belediyesi, bazı kamu kuruluşlarından kaldırılan TC ibaresini yeniden taktırıyor.

Ülke genelinde Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi kurumlardaki tabelalarındaki TC ibaresinin kaldırılmasına ilçe başkanlığı zamanında tepki gösteren Alp Kargı, yerel seçimler sonrası belediye başkanı seçildikten sonra Merzifon Belediyesi'nin tabelasını indirtip yerine TC Merzifon Belediyesi tabelasını taktırdı.

Konuyla alakalı açıklama yapan Belediye Başkanı Alp Kargı, “Türkiye Kürdü, Lazı, Çerkezi, göçmeni ve farklı mozaikleri bir arada barındırmaktadır. Ben bu olaya farklı bakmak istiyorum. Merzifon’da bir köye gidelim. Köyde devletin var olduğunu anlamamız için orada bulunan cami, okul varsa, muhtarlık tabelalarındaki TC ifadesinin olmasından yanayım. Hükümetin bu politikasını da anlamış değilim. Ben Türküm demekten gurur duyuyorum. Bundan da hiçbir zaman utanmadım.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar