Merzifon Belediyesi çocuk istismarını önlemek için parklara afiş astı

Amasya Merzifon Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçedeki tüm park, bahçe ve sosyal tesislerde çocukların zarar görmemesi ve anne babaların bilinçlendirilmesini hedefleyen afişler asıldı.Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Merzifon Belediyesi çocuk istismarını önlemek için parklara afiş astı

Amasya Merzifon Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçedeki tüm park, bahçe ve sosyal tesislerde çocukların zarar görmemesi ve anne babaların bilinçlendirilmesini hedefleyen afişler asıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Yakup Ay, “Çocukları kaçırılması ya da her türlü çocuk istismarının önüne geçmek için vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda bazı uyarılar içeren afişlerin anne ve babalar tarafından dikkate alınması ve uyarıların uygulamaya geçirilmesini istedik.” dedi.

Çocukların istismarı veya kaçırılması bir çiklet, şeker ya da balon almak kadar kolay olabileceğini hatırlatan Ay, şunları kaydetti; “Özellikle park alanları çocuklarımızın yoğunlukla bulunduğu ve art niyetli insanların çocuklarımıza daha kolay bir şekilde ulaşabileceği yerler bizler bu alanları çocuklarımızın güzel vakit geçirmeleri için oluşturuyoruz. Ancak buralar aynı zamanda çocuklarımıza zarar vermek isteyen insanlarında gelebileceği yerler. O nedenle ailelerin dikkatini çekerek, önce ailelerin dolayısıyla da çocukların bilinçlenmesini ve çocukların zarar görmemesini istedik ailelerin üzülmemesi için bazı kurallara uyulması gerekiyor. Örneğin çocukların tanıdık veya tanımadıkları kişilerin hediyelerini isteklerini birebir anne ve babalarından duymadıkça yerine getirmemeleri bunların başında geliyor. Merzifon Belediyesi olarak İlçedeki parklara bu uyarıların bulunduğu afişler astık.’’ şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar