Merve El Şerbini katledildiği mahkemede anıldı

Beş yıl önce Müslüman karşıtı ırkçı saldırıyla katledilen Merve El Şerbini, katlediği Dresden Eyalet Mahkemesi’nde düzenlenen törenle anıldı.Şerbini’nin canıyla ödediği İslam düşmanı ırkçılığa karşı, Şerbini anısına...

Google Haberlere Abone ol
Merve El Şerbini katledildiği mahkemede anıldı

Beş yıl önce Müslüman karşıtı ırkçı saldırıyla katledilen Merve El Şerbini, katlediği Dresden Eyalet Mahkemesi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Şerbini’nin canıyla ödediği İslam düşmanı ırkçılığa karşı, Şerbini anısına olay yerine beyaz güller konuldu. Anma törenine Alman yetkililer ve Müslüman temsilciler ile çok sayıda insan katıldı.

Başörtülü, Mısır kökenli Müslüman kadın Merve El Şerbini, kendisine hakaret eden 31 yaşındaki İslam düşmanı ırkçıyı mahkemeye vermiş, beş yıl önce 1 Temmuz’da yapılan duruşma sırasında ise salondakilerin gözü önünde ırkçı saldırgan tarafından defalarca bıçaklanarak katledilmişti.

O sırada hamile olduğu bildirilen ve eşi ile çocuğunun gözü önünde katledilen Şerbini’nin saldırıya uğradığı sırasında ise polisin, saldırgandan çok olaya müdahale etmeye çalışan eşi Elwy Okaz’ı zaptetmeye çalıştığı eleştirileri yapılmıştı. Okaz ağır yaralanmıştı.

Mahkemede düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Eyalet Adalet Bakanı Jürgen Martens (FDP), “Tam da cinayet yerinin burası (mahkeme) olması cinayeti kavramamızı zorlaştırıyor. Bir Müslüman'ın böyle ölümü, bize böylesi insanlık dışı saldırılara karşı uyarı ve mücadele görevi veriyor.” dedi.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek ise konuşmasında ırkçılığın her türlüsünü eleştirdi. ZMD Almanya’da 1 Temmuz’u “Müslüman Düşmanı Irkçılıkla Mücadele Günü” ilan etti. Törende Martens, çok sayıda adliye ve belediye mensuplarıyla birlikte cinayet yerine beyaz güller bıraktı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Helma Orosz (CDU) de katıldı. CİHAN

Yorumlar