Mert'in ailesi: Katilin yakalanmasına biraz olsun sevindik

Kars'ta 6 Nisan Pazar günü kaçırıldıktan sonra hunharca bir cinayetle öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın ailesi, katil zanlısının yakalanarak, ifadesinin alınıp tutukladığı ve güvenlik gerekçesiyle Erzurum'a gönderildiği haberiyle gözyaşlarını tutamadı.

Google Haberlere Abone ol
Mert'in ailesi: Katilin yakalanmasına biraz olsun sevindik

Kars'ta 6 Nisan Pazar günü kaçırıldıktan sonra hunharca bir cinayetle öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın ailesi, katil zanlısının yakalanarak, ifadesinin alınıp tutukladığı ve güvenlik gerekçesiyle Erzurum'a gönderildiği haberiyle gözyaşlarını tutamadı. Aile bireyleri, 'biraz olsun mutlu olduk' mesajı verdi.

Günlerdir yeğeninin katilinin bulunması için sokak sokak gezen Burhan Alibeyoğlu; "Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Mert bundan sonra artık huzur içinde uyuyacak. Hep demiştim Mert, huzur içinde yatmadığı sürece bende dahil olmak üzere hiç kimsede huzur bırakmayacağım dedim. Emniyet mensuplarımızın yoğun çabaları ve yoğun çalışmaları sonucu, sonuca vardık. ‘İnsan’ diyemeyeceğim, 'müsvette' diyeceğim ben. İnsan müsvettesi, insanlığın yüz karası yakalanmıştır ve Erzurum'a gönderilmiştir. Çok mutluyum. Buradan bütün Kars'a, bütün Karslıya, bize destek veren bütün Türkiye'ye, 76 milyona teşekkür ediyorum. Mert'in adına hepsine teşekkür ediyorum. Türkiye'ye ben 'Mert'in amcaları, teyzeleri' diyorum. Sizin de, hepimizin de gözü aydın olsun. Sonuçta alnımızın akıyla bu olayın içinden çıktık. Başımız dik, alnımızın lekesini sildik. Mert'in intikamı demeyeceğim şimdilik, çünkü yargı süreci var. Artık Mert'te huzurlu, Türkiye'de huzurlu. Tekrar ediyorum, Kars'a teşekkür ediyorum, Mert'i ve bizi, hepimizi bağrına bastı. Artık herkes çoluk çocuğunu rahatlıkla okula gönderebilir, şimdilik böyle. Artık herkes rahat olsun. Mutluyuz, huzurluyuz." dedi.

Kars esnafı da katilin yakalanmasını sevinçle karşıladı. Vatandaşlar, yürekleri yakan bu olayın ardından katilin yakalanmasının herkesi sevindirdiğini belirterek, emniyet mensuplarına teşekkür ettiler. CİHAN

Yorumlar