Mert'in ailesi: İntikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz

Kars'ta 6 Nisan'da hunharca işlenen cinayetle ölüdürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın ailesi avukatları aracılığıyla basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Mert'in ailesi: İntikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz

Kars'ta 6 Nisan'da hunharca işlenen cinayetle ölüdürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın ailesi avukatları aracılığıyla basın açıklaması yaptı. Aile intikam duygusuyla hareket etmeyeceklerini bildirdi.

Avukat Mehmet Sinan Alınak aracılığıyla yapılan açıklamada, "İşlenen bu suç ilimiz Kars başta olmak üzere yurt genelinde infial yaratmış ve 7'den 70'e tüm yurttaşlar tarafından lanetlenmiştir. İlimizde düzenlenen eylemler, hemşehrilerimizin duyarlılığı ve emniyet teşkilatının başarılı çalışması sonucu suçun faili Aykut Balk 11 Nisan 2014'te emniyet güçlerince yakalanmış, alınan ifadelerinde suçunu itiraf etmiş ve tutuklanmıştır." denildi.

MERT'İN AİLESİ SABIRLI DAVRANACAK

Avukat Alınak, ayrıca, haricen alınan bilgilere göre yakalanan fail Aykut Balk'ın Kars ilinde bulunan ikametine birtakım kişilerce var olan öfke ve kızgınlık nedeni ile yönelimler olduğunu ve ikamette ufak çaplı maddi hasar meydana geldiğini ifade ederek şunları söyledi: "Belirtmek gerekir ki, her ne kadar Mert Aydın'ın ailesi ve yakınları dayanılmaz bir elem ve acı içinde olsalar da bu olayla herhangi bir alakaları yoktur. Mert'in ailesi hiçbir zaman intikam duyguları ile hareket etmeyecek, sabırlı davranacak, adaletin tecellisini yetkili ve görevli adli makamlardan ve mahkemelerden bekleyeceklerdir. Bu zor günlerde acılı aileyi yalnız bırakmayan ve Mert Aydın'ı öz evlatlarıymış gibi sahiplenen başta Karslı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm yurttaşlarımızın bilgisine saygı ile sunulur." CİHAN

Yorumlar