Mersinli trafikçiler İsveç'in trafiğini inceleyecek

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan AB projesiyle, İsveç'in trafik güvenliği ve eğitimi konusunda yaptığı çalışmalar yerinde incelenecek.

Google Haberlere Abone ol
Mersinli trafikçiler İsveç'in trafiğini inceleyecek

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan AB projesiyle, İsveç'in trafik güvenliği ve eğitimi konusunda yaptığı çalışmalar yerinde incelenecek. İçlerinde sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunacağı 15 kişi, 15 gün boyunca İsveç'te incelemelerde bulunacak. İnceleme sonrasında oluşturulacak rapor, sivil toplum örgütleri ve belediyelerle paylaşılacak.

İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar'ın da katıldığı toplantıda proje ile ilgili bilgi veren Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Diyadin Özer, şubeleri tarafından '0-15 yaş grubu çocuklara yönelik trafik ve yol güvenliği eğitim ve denetim metodlarının AB boyutunda incelenmesi' adlı proje hazırlandığını kaydetti. Amaçlarının trafik kazalarını önlemek olduğunu anlatan Özer, bunun için işe çocukların eğitimiyle başlayacaklarını vurguladı.
İsveç'in kaza oranı açısından düşük seviyelerde olduğuna dikkat çeken Özer, proje ekibinin 15 gün bu ülkede incelemelerde bulunacağını kaydetti. İnceleme sonrası hazırlanacak raporun belediyeler ve sivil toplum örgütleri ile paylaşılacağını ifade eden Özer, bu sayede trafikteki sorunlar ve kazaların en aza indirilmesi için izlenecek yöntemlerin ele alınacağını söyledi. Projenin 30 bin Euro destek aldığını anlatan Özer, heyetin inceleme için bu hafta sonu yola çıkacağını ifade etti.

İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar ise hedef kitlenin çocuklar olmasının önemine işaret etti. Trafikte altyapı, eğitim ve denetimin bir bütün olduğunu anlatan Bahar, "Trafik hayatımızın her aşamasında var. Bu nedenle trafikteki sorun ve kazaların en aza indirilmesi için çaba gösteriyoruz." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar