Mersinli kayısı üreticisinin yüzü gülüyor

Mersin’in Silifke ilçesinde bu yıl kayısı hasadında verimin ve fiyatın yüksek olması üreticisini sevindiriyor. Açık alanda hasadına başlanan kayısılar hem ürün görüntüsü hemde aroması ile dikkat çekiyor. Yurtdışı pazarında aranılan...

Google Haberlere Abone ol
Mersinli kayısı üreticisinin yüzü gülüyor

Mersin’in Silifke ilçesinde bu yıl kayısı hasadında verimin ve fiyatın yüksek olması üreticisini sevindiriyor. Açık alanda hasadına başlanan kayısılar hem ürün görüntüsü hemde aroması ile dikkat çekiyor. Yurtdışı pazarında aranılan meyveler arasında yerini alan kayısı kilosu 2 ile 3 TL arasında alıcı buluyor.

12 dönüm kayısı bahçesinde hasada başlayan üretici İhsan Uğur ve Fatih Güngör, geçen yıl para etmeyen kayısının bu yıl yüzlerini güldürdüğünü belirterek,"12 dönüm kayısı bahçem var. Bu bahçeden 40 ton ürün bekliyorum. Erkenci cins olarak bilinen mimfa cinsi bu kayısının görünüşü göz doldururken, aroması da farklı. Ürünümüzün kilosu 2 ila 3 TL arasında satılıyor. Ben bahçemdeki ürünleri toptancıya kabala verdim. Verimden de fiyattan da memnunuz.” dedi.

Komisyoncu Ramazan Dölek ise kayısıları başta Rusya ve Ukrayna olmak üzere bir çok ülkeye gönderdiklerini ifade ederek,"Depolarımızda plastik kaselerde güzelce ambalajlanıyor. Yurt dışı pazarının yanında yurt içinde de oldukça bol tüketilen bir meyve oldu kayısı. Ürün kaliteli olduğu sürece ihracatta da dikkat çekiyor. Bu nedenle kayısı oldukça verimli ve kaliteli olarak hasat ediliyor.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar