Mersin'in gururu oldular

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Tekvando Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü olan Mehmet Dolaş ile Türkiye okul şampiyonalarında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. Programda okullar arası tekvando şampiyonasında Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
Mersin'in gururu oldular

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Tekvando Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü olan Mehmet Dolaş ile Türkiye okul şampiyonalarında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. Programda okullar arası tekvando şampiyonasında Türkiye ikincisi olan Özel Yıldırımhan Anodolu Lisesi öğrencisi Muhammet ve Hamza Uzunal kardeşler de ödüllerini Vali Güzeloğlu'nun elinden aldı.

Yeni Valilik binası toplantı salonunda gerçekleşen törene okullar arası Türkiye Şampiyonaları’nda eskrim, atıcılık, halter, güreş ve tekwando olmak üzere 5 branşta toplam 5 şampiyonluk, 7 ikincilik ve 8 üçüncülük elde eden 20 sporcu ile Büyükler Tekwando Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa üçüncüsü ünvanını kazanan Mustafa Dolaş katıldı.

Güzeloğlu burada yaptığı konuşmada Türkiye ve Avrupa’da derece alan genç sporcuların kazandıkları madalyalarla Mersin’i başarıyla temsil ettiklerini belirtti. Mersin adına elde edilen başarıları mutlulukla karşıladığını vurgulayan Güzeloğlu, "Türkiye’nin gelişmesine, kalkınmasına, daha iyiye ve ileriye gitmesine katkı koyan Mersin, spor kenti kimliğiyle de ön plana çıkmakta. İlimiz, 17’inci Akdeniz Oyunları ile dünya çapında bir spor kenti oldu. Elde edilen kazanımlar dünyanın en modern tesislerini yapmakla sınırlı kalmayacak. Gerçek hedef Türkiye’yi her alanda başarıyla temsil edecek İstiklal Marşımızı her platformda dinlettirecek ve bayrağımızı göndere çektirecek genç sporcuları yetiştirmektir” diye konuştu.

Mersin'in olimpiyatlara sporcu hazırlama merkezi olarak bu başarıları daha ileriye taşımak zorunda olduğunu dile getiren Güzeloğlu şöyle devam etti: "Sizler sadece okul alanında değil, sporda da öne çıkarak sizden sonra gelecek olan kardeşlerinize örnek oldunuz. Mersin Valiliği olarak gençlerimizin sporla buluşmasında önemli bir sorumluluk üstlendik. Tesislerimizin her gencimize açılması, yetenekleri ve istekleri doğrultusunda spor branşında başarıya ulaşmasının çalışmalarını hazırlama talimatını ilgili kurumlarımızla paylaştık. Kaynaklarımız, Sosyal Destek Projeleri kaynakları ve vakıf projeleri ile 50 bine yakın gencimizi bu tesislerle buluşturduk. Mersin’de dünyanın en güzel ve özel tesisleri ve hangi branş olursa olsun onun keyifle yapılacağı bir spor altyapımız var. Mersin’e yakışan ve Spor Toto Süper Lig’de yer alacak olan Mersin İdmanyurdumuz var.”

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı'nın yaptığı konuşmaların ardından Güzeloğlu sporculara ödüllerini verdi. Vali Güzeloğlu, Okullararası Tekvando Şampiyonasında kendi kilolarında 2. Olan Yıldırımhan Anadolu Lisesi öğrencisi Hamza ve Muhammet Uzunal kardeşleri de sahneye davet ederek tebrik etti. İki kardeşin benzerlikleri karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Güzeloğlu, Uzunal kardeşlerden daha büyük başarı beklediğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar