Mersin'deki sıkı yönetim gibi arama kararına itiraz kabul edildi

Mersin Barosu’nun, Emniyet Müdürlüğünün talebi üzerine kentin birçok yerinde önleme araması yapılmasına ilişkin alınan kararın kaldırılmasına yönelik itirazın kabul edildiği bildirildi.Arama kararının son günü kabul edilen itirazın...

Google Haberlere Abone ol
Mersin'deki sıkı yönetim gibi arama kararına itiraz kabul edildi

Mersin Barosu’nun, Emniyet Müdürlüğünün talebi üzerine kentin birçok yerinde önleme araması yapılmasına ilişkin alınan kararın kaldırılmasına yönelik itirazın kabul edildiği bildirildi.

Arama kararının son günü kabul edilen itirazın geleceğin insan haklarına daha saygılı bir ortamda inşa edilmesi adına önemli olduğu ifade edildi. Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen yaptığı açıklamada mahkeme kararı ile kentin neredeyse tamamına kapsayacak şekilde 2-7 Mayıs tarihleri arasında kişilerin üstü, eşyası ve araçlarında önleme araması yapılmasına ve suç unsuru taşıyan eşyalara el konulmasına izin verildiğini hatırlattı. Kararın kaldırılması için mahkemeye itiraz ettiklerini ifade eden Antmen şunları kaydetti: "Mersin Emniyet Müdürlüğü’nün kent genelinde neredeyse tüm il sınırlarını kapsayacak şekilde genel arama kararı talep etmesi ve bu talebin ilgili mahkemece karşılanmasına yönelik yaptığımız hukuksal itiraz kabul edilmiştir. İtiraz, arama süresinin son günü kabul edilmiş olsa da bu karar geleceğin insan haklarına daha saygılı bir ortamda inşa edilmesi adına önemlidir."

CİHAN

Yorumlar