Mersin'deki inatlaşmanın faturası vatandaşa

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yeni otogarla ilgili yaşanan inatlaşmada vatandaşın mağdur olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mersin'deki inatlaşmanın faturası vatandaşa

 "Şu anda ok yaydan çıkmış, oku yine oraya getirmek zor. Biz şu anda beklemedeyiz" diyen Kocamaz, meclis toplantılarında meclis üyelerine hitap şeklinin eleştirilmesi üstüne de "Maksadını aşan anlatım kullandıysam özür dilerim" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı bayağı toplantısının ikinci birleşimi, Başkan Kocamaz başkanlığında yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya, Mersin'de bir çeşitli çözülemeyen otogar sıkıntısı ile Başkan Kocamaz'ın meclis üyelerine hitap şeklinin tyükselişılması ve Kocamaz'ın özür dilemesi damga vurdu.

AK PARTİLİ TURAN OTOGAR SORUNU VE KOCAMAZ'IN HİTAP ŞEKLİNİ GÜNDEME TAŞIDI

Dilek ve temenniler bölümünde söz saha AK Parti Grup Başkanı Mustafa Turan ise Mersin'de bir çeşitli çözülemeyen otogar problemine ve yeni yapılan otogara taşınmayan esnafa dikkat çekerek, bu halden vatandaşın ziyan gördüğünü ve Mersin'de otogar yokmuş bunun şeklinde aktarmalarla Erdemli'ye, Silifke'ye, Tarsus'a gittiğini söyledi. Ayrıca, şu anda yeni otogara girmeyen esnafın komisyon karşılığı otogara girmesi neticesinde da bilet fiyatlarının Adana'ya nazaran artacağı endişesini taşıdıklarını ve bu sorunun çözülmesi gerektiğini kaydeden Turan, ayrıca, Başkan Kocamaz'ın geçen pazartesi günkü 1. birleşimde meclis üyeleri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile Mustafa Güler'e hitap yolunu ve ithamını Büyükşehir Belediye Başkanı'na yakıştırmadığını anlatım ederek, "Bunu kastını aşan bir anlatım şekilde kabul ediyorum. Sizden, meclis üyesi arkadaşlarımıza hitap ederken yada onları nitelerken biraz daha dikkatli davranmanızı bekliyoruz" diye konuştu.

"VATANDAŞLAR İNATLAŞMA YÜZÜNDEN MAĞDURİYET YAŞIYOR"

Yeni otogarın ihale sürecini başından itibaren rakamlarla ortak bir kere daha söz eden Başkan Kocamaz da "Biz bu 20 milyonun çok aşırı olduğunu biliyoruz" diyerek, yapılan ihalede yeni otogarın işletmesini yıllığı 20 milyon liradan 3 yıllığına kiralayan şirket sahibinin, kendilerine bu işte kararlı olduklarını anlatım ettiğini ve sözleşmenin imzalandığını aktardı. Kocamaz, "Bu arada bilen bilmeyen, gören görmeyen, politik yada değil, bu işe herkes bir çomak sokmaya çalıştı ve en sonunda korsan işletmeler ve çadır işletmeleri kurulmaya çalışıldı. Bunların hiçbiri hukuki değil. UKOME'nin aldığı kararın daima uygulanması gerekirdi. Bu arada görüşmeler yaptılar. Tekrar arkadaşları çağırdım ve 'yüksek rakamlar dilediğiniz söyleniyor, doğru mu' dedim. Yüksek rakam istemediklerini, hatta firmalara gelir ve giderin toplanacağı bir havuzla otogarı ortak işletme önerilerinin kabul edilmediğini söylediler" şeklinde konuştu.

"OK YAYDAN ÇIKTI. ŞU ANDA BEKLEMEDEYİZ" 

Otogar sorununun en sonunda bugünkü noktaya geldiğine dikkat çeken Kocamaz, "Vatandaş ne yazık ki bu inatlaşma yüzünden bir mağduriyet yaşıyor. Şu anda ok yaydan çıkmış, oku yine oraya getirmek zor. Belediyenin bu ihaleyi tek taraflı iptal etme yetkisi yok. Çözüm nasıl üretilir diye çok aşırı inceledim. Biz burayı yine ihaleye çıkarsak ve 20 milyonun altında kalırsa, ihaleyi alıp sözleşme imzalayan kişiler 20 milyona kadar bulunan bölümü da ödemesi yapmak zorundalar. Yasa böyle diyor. Eğer öyle bir şey olursa bu iş mahkemede biter. Biz şu anda beklemedeyiz. Keşke yasalardan kaynaklanan bir hal olsa da biz adım atsak lakin şu anda biz böyle bir kararı verirsek sanki belediyeyi zarara uğratmışız bunun şeklinde mesuliyet altına gireceğiz ve şu anda bekleme devam ediyor. Bu şehirde Şayet huzur, barış, kardeşlik istiyorsak kurallara ben de uyacağım en yalın vatandaşımız da uyacak. Başka çaresi de yok. Herkes birbirine tahammül edecek ve bu kenti herzaman ortak ayağa kaldıracağız" ifadelerini kullandı. Bilet fiyatlarının yüksek olmasına muhakkak fırsat vermeyeceklerinin de altını çizen Kocamaz, şunları söyledi: "Adana'da bilet fiyatları neyse Mersin'de de onu aşmaması lazım. Bu konu için muhakkak o çeşit bir vakaya biz fırsat veremeyiz. Biz burayı kiraladık lakin öyle başıboş, 'istediğin rakama çıkarabilirsin' bunun şeklinde bir yetki muhakkak kimseye vermedik. Sözleşmede bulunmamaktadır lakin kuralları belediye koyacak dedik. Otogarın yönetimi belediyeye ilişkin zaten.

"MAKSADI AŞAN İFADE KULLANDIYSAM ÖZÜR DİLERİM"

Kocamaz, meclis üyeleri Tarhan ve Güler'e hitap şekliyle ilgili de "Bizim hiç kimseyi itham etme bunun şeklinde bir düşüncemiz yok. Ancak, burada bir konuyla ilgili tüm arkadaşların olması gerekenden daha çok hassasiyet göstermesi ve bu işle benim dışımda dairelerle de görüşerek ilgilenmesi şahsen beni keyifsiz etti" diye konuştu.

Tarhan'ın, "Hassasiyetin ölçüsünü siz belirleyemezsiniz" demesi üstüne Kocamaz, "Elbette ben değilim lakin bu hassasiyet daire başkanlarına soruluncaya kadar devam ediyorsa, orada takip ediliyorsa elbette kişilerin aklına öteki sorular da gelebilir" yanıtını verdi. Tarhan ve Güler'in daire başkanlarıyla görüşmediklerini, bunun çok aşırı daha ağır bir itham olduğunu dile getirmeleri üstüne ise Kocamaz, "Ben Şayet bir amacı aşan anlatım kullandıysam özür dilerim" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar