Mersin’deki eylemde TOMA, gösterici kadınlara çarptı iddiası

Mersin’de gerçekleştirilen Berkin Elvan eyleminde trafiğe kapalı yolda ters yönde ilerleyen TOMA aracının karşıya geçmeye çalışan 2 kadın göstericiye çarptığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Mersin’deki eylemde TOMA, gösterici kadınlara çarptı iddiası

Mersin’de gerçekleştirilen Berkin Elvan eyleminde trafiğe kapalı yolda ters yönde ilerleyen TOMA aracının karşıya geçmeye çalışan 2 kadın göstericiye çarptığı iddia edildi. Olayda kadınlardan biri ağır, diğeri hafif yaralandı.

Mersin’deki çıkan olaylarda 5 tanede polis çeşitli yerlerinden yararlanırken 12 kişi göz altına alındı.

Mersin’deki Bervin Elvan eyleminde bir alışveriş merkezi önünde toplanan kalabalık bir grup, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı trafiğe kapatarak AK Parti Yenişehir ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Çeşitli pankartlar açıp sloganlar atan kalabalık, bir süre yürüdükten sonra kendilerini takip eden sivil polislerin peşinden koşarak taş yağmuruna tuttu. Polisler ara sokağa kaçarak kendilerini zor kurtardı. Yürüyüşüne devam eden kalabalık AK Parti ilçe binası yanına kadar yaklaştı. Çevik kuvvet ekiplerinin İnönü Bulvarı üzerinde barikat kurduğunu gören kalabalık ellerindeki taş havai fişeklerle saldırıya geçti. Uyarılara rağmen dağılmayan kalabalığın üzerine polis ekipleri TOMA ile su sıkıp gaz bombası attı. Kalabalıktan bazıları AK Parti seçim afişlerine saldırdı. Polisin müdahalesi ile kaçışan guruplardan bazıları kısa sürede yeniden toplandı. 200 kişilik grup, Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde barikat kurarak yeniden eyleme başladı. Bunun üzerine TOMA destekli çok sayıda polis ekibi gruba müdahale etti. Muğdat Camisi Kavşağı'nda göstericilerle polis arasında kovalamaca yaşandı. Bu sırada iddiaya göre, trafiğe kapalı yolda ters yönde ilerleyen TOMA, yolun karşı tarafına kaçmaya çalışan 2 kadına çarptı. TOMA'nın çarptığı eylemci kadınlardan birisinin kafasından yaralandığı ve sağlık durumunun ağır olduğu, diğerinin durumunun ise hafif olduğu öğrenildi. İki kadın ambulansla Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan olaylar sırasında da 5 polisin çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi. 12 eylemci ise göz altına alındı. CİHAN

Yorumlar