Mersin’de 'yolsuzluk' eyleminde gerginlik

Mersin’de, 'yolsuzluk' eylemi sırasında gruptakilerin, AK Parti ilçe binası, seçim bürosu ve Halk Bankası'na yumurta ve taş atmaları nedeniyle zaman zaman gerginlik yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Mersin’de 'yolsuzluk' eyleminde gerginlik

Mersin’de, 'yolsuzluk' eylemi sırasında gruptakilerin, AK Parti ilçe binası, seçim bürosu ve Halk Bankası'na yumurta ve taş atmaları nedeniyle zaman zaman gerginlik yaşandı. Atılan taş nedeniyle Halk Bankası'nın camları kırılırken polisin sağduyusu olayların daha fazla büyümesini engelledi.

Mersin’de bir grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesinin ses kayıtlarını protesto etmek amacıyla Forum Alışveriş Merkezi önünde toplandı. 'Hükümet istifa' afişi ve sloganları eşliğinde yürüyüşe geçen kalabalık, yolu trafiğe kapatarak Gazi Mustafa Kemal ve İnönü Bulvarı üzerinden AK Parti Yenişehir ilçe binası önüne geldi. Çevik kuvvet, zırhlı araçlarla parti binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Polis, gurubun parti binası önüne yaklaşmasına izin vermedi. Yapılan görüşmeler sonunda gruptakilere ilçe binası önündeki yola kadar yaklaşmalarına izin verildi. Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklaması yapan Kemal Göksoy, hükümetin yolsuzluğa bulaştığını iddia ederek istifasını istedi. Basın açıklamasının ardından dağılan gurubun içindekilerden bazıları parti binasına yanlarında getirdikleri yumurtaları attı. Tekrar yürüyüşe geçen kalabalık geldikleri güzergahtan geri döndü.

Dönüş sırasında AK Parti bilbordlarına spreyle yazı yazılması üzerine polisle kalabalık arasında gerginlik yaşandı. Kısa süreli arbede fazla büyümeden önlendi. Daha sonra kalabalık Muğdat Camii yanındaki AK Parti seçim bürosu önüne gelerek buraya yumurta, taş ve şişe attı. Kısa süreli gerginliğin ardından tekrar yürüyüşe geçen kalabalık bu defa Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki Halk Bankası Şubesi’ne taş ve cam şişe atarak bankanın camını kırdı. Bir süre yürüyen gurup daha sonra eylemine son verdi.

CİHAN

Yorumlar