Mersin'de Yeni Hal Kavşağı yeniden düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, trafik akışını rahatlatmak amacıyla kavşak düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Fen işleri ekiplerince, Okan Merzeci Bulvarı üzerinde bulunan Yeni Hal Kompleksi Kavşağı’nda...

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de Yeni Hal Kavşağı yeniden düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, trafik akışını rahatlatmak amacıyla kavşak düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor.

Fen işleri ekiplerince, Okan Merzeci Bulvarı üzerinde bulunan Yeni Hal Kompleksi Kavşağı’nda yapılan iyileştirme çalışmaları kapsamında; kavşak küçültme, kavşak içinde trafiği rahatlatmak için her yönden sağa dönüş cepleri oluşturuldu. Yeni hal kavşağı civarında yapılan çalışmalar kapsamında ayrıca, yaklaşık 25 bin metrekarelik alana 5 bin ton asfalt döküldü, 5 bin metrekare alana kilit parke taşı döşendi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapılan peyzaj çalışmaları kapsamında, göbekte mevsimlik çiçek dikiminin de yapılmasıyla birlikte, cadde renkli görüntüye kavuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yazılı açıklamasında “Mersin trafiğinin yoğun olduğu yerlerden biri olan ‘Yeni Hal Kompleksi Kavşağı’nda yapmış olduğumuz iyileştirme çalışmalarıyla, o bölgede trafiği rahatlatmış ve buna bağlı olarak olası trafik kazalarının önüne büyük ölçüde geçmiş oluyoruz. Kavşakların daha işlevsel hale gelmesi ve trafik akışının rahatlaması için yaptığımız bu çalışmalar ihtiyaç duyulan bölgelerde devam edecektir. Ayrıca refüjlerde ve göbeklerde peyzaj çalışmalarına önem veriyoruz. Attığımız her adım, yaptığımız her hizmet, daha modern bir Mersin içindir" ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar