Mersin'de vatandaşlara adliyenin nasıl çalıştığı gösterilecek

Mersin'de düzenlenecek Açık Adliye Günleri ile adliyelerin çalışma prensipleri vatandaşlara gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de vatandaşlara adliyenin nasıl çalıştığı gösterilecek

Mersin'de düzenlenecek Açık Adliye Günleri ile adliyelerin çalışma prensipleri vatandaşlara gösterilecek.

Etkinlik kapsamında, cumartesi günü aile mahkemesinde boşanma davası, ağır ceza mahkemesinde ise uyuşturucu suçuyla ilgili davalar temsili olarak görülerek vatandaşlara gösterilecek.

Ayrıca kolluk güçleri K-9 köpekleriyle gün boyu gösteri yapacak. Vatandaşlara da mahkemelerde kimlerin ne görev yaptığı ve duruşma salonunun düzenini anlatan broşürler dağıtılacak.

Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan, adliye binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de ilk kez düzenlenecek etkinlikle ortaokul ve lise çağındaki öğrenciler başta olmak üzere tüm halka adliyeyi tanıtacaklarını kaydetti. Temsili mahkemelerde vatandaşlara duruşmaların nasıl yapıldığını göstereceklerini ifade eden Turhan şöyle devam etti: "Mahkemelerde hakim, cumhuriyet savcısı, şahit nerede durur, duruşmayı izlemek istiyorsanız nerede duracaksınız. Bunları bizzat uygulamalı olarak vatandaşlara göstermek istiyoruz. Bu nedenle halkımızı ve özellikle de gençlerimizi cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri arasında adliyemize bekliyoruz."

Halkın adliyeleri tanımaları noktasında bir kapı araladıklarını vurgulayan Turhan, "Genelde adliyeler soğuk yüzleriyle tanınırlar. Biz adliyemizin sıcak yüzünü de göstermek istiyoruz. Gelenler hakim ve savcı arkadaşlarımızdan adliyelerle ilgili genel bilgiler alabilecek." dedi.

Öte yandan Turhan adliye içinde güvenlik birimlerinin de stantlar açacağını ifade ederek, adli kolluk güçlerinin de gün boyu K-9 köpekleriyle gösteri yapacağını kaydetti.
CİHAN

Yorumlar