Mersin'de tefeci operasyonu: 3 kişi gözaltına alındı

Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen tefeci operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkan sahıslardan 2'si tutuklandı. Tarsus’ta tefecilik yoluyla haksız kazanç sağlayan bir suç örgütünün olduğuna dair gelen ihbarı değerlendiren...

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de tefeci operasyonu: 3 kişi gözaltına alındı

Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen tefeci operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkan sahıslardan 2'si tutuklandı.

Tarsus’ta tefecilik yoluyla haksız kazanç sağlayan bir suç örgütünün olduğuna dair gelen ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonunda, suç örgütünün maddi durumu iyi olmayan, paraya ihtiyacı olan ve bankalardan çeşitli sebeplerle kredi çekemeyen vatandaşları belirleyerek bu şahısların kendilerinden borç para almaya ikna ettikleri belirlendi.

Tefecilik yapan şahısların mağdurlara yüksek faizli borç para vererek üzerinde miktarı yazılı olmayan çok sayıda senede imzalattırdıkları, mağdurların borçlarının taksitlerini ödedikleri halde senetleri alamadığı tespit edildi. Bunu üzerine suç örgütüne yönelik operasyon başlatan jandarma ekipleri, M.Y., E.K.Y ve M.E.Ç . isimli şahısları gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada çok sayıda senet ele geçirildi. Tehdit ve şantajdan korkan birçok vatandaşın tefecilik yapan şahıslardan, izlerini kaybettirmek için ilçeden ayrılarak İstanbul, Antalya, Ankara gibi illere gittikleri öğrenildi.

Tefecilerin 20'ye yakın olaya karıştıkları tespit edildi. Mahkemeye sevk edilen M.Y ve E.K.Y. tutuklandı. M.E.Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

CİHAN

Yorumlar