Mersin’de Seviye Tespit Sınavı'na 50 bin öğrenci katıldı

Mersin’de Fem-Anafen Dersaneleri tarafından düzenlenen Seviye Tespit Sınavı'na (STS) il genelinde 50 bin öğrencinin katıldığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Mersin’de Seviye Tespit Sınavı'na 50 bin öğrenci katıldı

Mersin’de Fem-Anafen Dersaneleri tarafından düzenlenen Seviye Tespit Sınavı'na (STS) il genelinde 50 bin öğrencinin katıldığı bildirildi. Geçen yıla göre sınava katılan öğrenci sayısının artması dikkat çekti. Ortaokul 4, 5, 6 ve 7 ile lise 9, 10 ve 11. sınıfların girdiği sınavda, öğrencilerin yanı sıra aileler de büyük heyecan yaşadı.

Mersin Fem-Anafen Dershaneleri Genel Müdürü Ali Onaylı, kurulduğu günden beri yüz binlerce öğrenciye üniversite kapılarını açan dershanelerinin bu yıl düzenlediği STS sınavına il genelinden 50 bin 234 öğrenci katıldığını kaydetti. 4-5 Ocak’ta düzenledikleri STS'ye ilginin çok yoğun olmasının kendilerini şaşırttığını anlatan Onaylı, sınavda gösterecekleri başarıya göre yaklaşık 4 bin öğrencinin eğitim bursu kazanacağını vurguladı. 9 Ocak’ta başlayacakları erken kayıtta, 31 Ocak 2014'e kadar başvuranlara eğitime destek için tablet bilgisayar hediye edeceklerini anlatan Onaylı, şöyle devam etti:

"Dershaneler, sınavlara hazırlık ve okula destek hizmeti vermektedir. Sunulan eğitim hizmeti nedeniyle veli ve öğrencilerin yoğun ilgisi bizleri memnun etmektedir. Kurumlarımız 25 yıldır Mersin’de eğitime ciddi şekilde katkı sağlamaktadır. Tüm sınıflara yönelik açtığımız kurslarla öğrencilerin eksikliklerini kapatmaya çalışıyoruz. Öğrencilerin eşit bir eğitim ortamı bulmalarına imkan sunuyoruz.”

Geçen yıla oranla dershane talebinin arttığını vurgulayan Onaylı, “Dershanecilik açısından, talep açısından bu gelişmeyi çok önemli buluyoruz. 'Dershanelere ihtiyaç yoktur' şeklindeki beyanatlara rağmen insanların çocuklarının geleceği için indirim ve bursluluk sınavına bu kadar ilgi göstermesi gösteriyor ki herkes çocuğunu geleceği için bir şeyler yapmaya çalışıyor.” ifadesini kullandı.

Türkiye’de bir üst okula geçerken öğrencilerin sınavla seçilerek yerleştirildiğini hatırlatan Onaylı, “Bu da iyi bir hazırlığı gerektirmektedir. Bu hazırlık ise ancak dershanelerle gerçekleşebilecektir.” dedi.
CİHAN

Yorumlar