Mersin’de sağanak yağmur su baskınlarına neden oldu

Mersin’de sabah saatlerinde başlayan yağmur kentte su baskınlarına neden oldu. Çok sayıda ev ve iş yeri su altında kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Mersin’de sağanak yağmur su baskınlarına neden oldu

Mersin’de sabah saatlerinde başlayan yağmur kentte su baskınlarına neden oldu. Çok sayıda ev ve iş yeri su altında kaldı. Sokakların su ile dolması nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. Vatandaşlar belediye yetkililerine tepki gösterdi.

Mersin’de erken saatlerde başlayan sağanak yağmur taşkınlara neden oldu. Merkez Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir ilçelerindeki çok sayıda mahallelerdeki ev ve iş yerleri su altında kaldı. Rögarların tıkanması ve fazla suyu çekmemesi nedeniyle cadde ve ara sokaklar su ile doldu. Araçlar su içinde gitmekte zorlanırken bazı caddeler aşırı su birikintisi nedeniyle zaman zaman trafiğe kapandı. Okula gitmek için yola çıkan öğrenciler ve işe gitmeye çalışan vatandaşlar sel sularından atlayarak iş yerine gitmek zorunda kaldı. Sağlık Mahallesinde özel bir okulun önünün su ile dolması nedeniyle öğrenciler, görevliler tarafından evlerine gönderildi. Evleri su altında kalan ve vatandaşlar üst katlara çıkarak canlarını kurtardı. Belediye görevlilerinin yetişememesi nedeniyle vatandaşlar kendi imkanları ile evlerini temizledi. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da Sağlık Mahallesi’nde evleri su altında kalan vatandaşların yanına gelerek sorunlarını dinledi. Vatandaşların kanalizasyon sularının evlerine dolduğunu söylemesi üzerine Tuna, kendisinin de sabah 5.00’ten beri vatandaşlarla beraber olduğunu belirterek sorumluluğun Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (MESKİ) olduğu söyledi. Bu sırada yaşlı bir kadın gidecek yerinin olmadığını söyleyerek gözyaşlarını tutamadı. Vatandaşlar sürekli aynı sorunla karşılaştıklarını belirterek belediye görevlilerine tepki gösterdi.
CİHAN

Yorumlar