Mersin'de otomobildeki 102 bin lirayı çalanlar Kolombiyalı çıktı

Mersin'de 17 Haziran'da bir aracın camını buji ile kırarak 102 bin liraya çaldıkları iddia edilen biri kadın Kolombiya vatandaşı 3 kişi yakalandı. Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri...

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de otomobildeki 102 bin lirayı çalanlar Kolombiyalı çıktı

Mersin'de 17 Haziran'da bir aracın camını buji ile kırarak 102 bin liraya çaldıkları iddia edilen biri kadın Kolombiya vatandaşı 3 kişi yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri akaryakıt istasyonunda çalışan Muhittin Koçak'ın 17 Haziran'da bankadan çektiği iş yerine ait 102 bin liranın İnönü Bulvarı Liman Karşısında otomobilin camının kırılarak çalınması olayını araştırdı. Polis ekipleri çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. İnceleme sonunda şüphelilerin Adana'dan kiraladıkları bir otomobil ile Mersin'e gelerek çeşitli banka önlerinde hırsızlık yapmaya çalıştıkları, bir bankadan para çeken Muhittin Koçak'ı görmeleri üzerine şahsı takibe aldıkları, daha sonra M.K ‘nın başka bir banka şubesine girmesini fırsat bilerek aracın camını buji ile kırarak 102 bin TL parasını çaldıkları tespit edildi. Yabancı uyruklu olduğu belirlenen şahısların kiraladıkları otomobil sokak arasında terk edilmiş bulunurken Ankara'ya kaçan şahısların kimlikleri tespit edilemedi. Araştırmayı sürdüren ekipler 10 Temmuz'da Bursa'da bir aracın lastiklerini patlamak suretiyle 100 köylünün süt parasını çalan Kolombiya uyruklu şahısların yakalandığı öğrendi. Yapılan çalışma sonucu bu şahıslar arasında bulunan J.A.C.G isimli bayan ile A.G.G.B. ve A.A.R. isimli Kolombiya uyruklu 3 şahsın, olayı gerçekleştiren şahıslar olduğu kamera görüntülerinden ve olayın tanıklarının beyanından tespit edildi. Yakalanan 3 kişi Mersin'e getirilerek 'otodan hırsızlık' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

CİHAN

Yorumlar