Mersin'de oto lastikçi ve içindeki 3 araç alev alev yandı

Mersin'de bir oto lastikçi ile içinde bulunan 3 otomobil alev alev yandı. Yangında itfaiye ekipleri yetersiz kalınca polis panzerleri ve TOMA'ları devreye girerek alevlerin evlere sıçraması engellendi.

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de oto lastikçi ve içindeki 3 araç alev alev yandı

Mersin'de bir oto lastikçi ile içinde bulunan 3 otomobil alev alev yandı. Yangında itfaiye ekipleri yetersiz kalınca polis panzerleri ve TOMA'ları devreye girerek alevlerin evlere sıçraması engellendi. Yangın sırasında iş yeri sahibinin kızı, babasına sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Merkez Toroslar İlçesi Kurdali Mahallesi Okan Merzeci Bulvarı üzerinde bulunan Ali Akın'a ait oto lastikçide henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler iş yerini sardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada elektrik tellerinin kısa devre yapması sonucu tellerden çıkan kıvılcımlar itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Elektrik telleri kısa devre yaparak koptu. Alevlerin daha da büyümesi sonucu itfaiye ekipleri müdahalede zorluk yaşadı. Çevre binalarda bulunan insanlar büyük korku yaşayarak evlerini boşalttı. Kadınlar kucaklarındaki çocukları ile kendilerini dışarı attı.

Olay yerine 112 ve çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Ekipler, çevredeki vatandaşları yangın yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Trafik polisleri de yolu trafiğe kapadı. İtfaiye ekiplerinin müdahalede yetersiz kalması üzerine polisin toplumsal olaylarda kullandığı TOMA ve panzerler devreye girerek yangının evlere sıçraması engellendi.

İş yeri sahibi Ali Akın, itfaiye ekipleriyle tartıştı. Patlak hortumu gören vatandaşlar da tepki gösterdi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınabildi. İş yeri sahibinin kızı, babasının boynuna sarılarak gözyaşı döktü. Dumandan hafif etkilenen Ali Akın'a olay yerinde bekleyen 112 ekipleri tarafından müdahale edildi. Yangında 3 araç ile iş yeri kullanılamaz hale geldi. Polis, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı. CİHAN

Yorumlar