Mersin'de İtirazda Gergin Bekleyiş

Mersin'de seçimi BDP'li Fazlı Türk'ün kazandığı merkez Akdeniz İlçe Belediye Başkanlığı'nı 316 oy farkla kaybeden CHP'li Dr. Necdet Tamamoğulları'nın İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz sırasında gerginlik yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de İtirazda Gergin Bekleyiş

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve partililerle birlikte Mersin Adliyesi'ne giderek itirazda bulunan Akdeniz Belediye Başkan Adayı CHP'li Dr. Necdet Tamamoğulları binadan çıktığı sırada, karşıdaki Akdeniz Belediyesi önünde bekleyen BDP'li bir grup adliyeye doğru yöneldi. Adliye duvarlarının üzerindeki demir korkuluklara çıkarak bağıran bazı BDP'lileri partililer güçlükle uzaklaştırdı. BDP'li ve CHP'liler arasında kısa süreli gerginliğin yaşandığı alanda çevik kuvvet ekipleri de barikat kurarak iki grubun karşı karşıya gelmesini engelledi. Gerginlik sırasında, yoldan geçen araç bir BDP'liye çarparak hafif yaralanmasına neden oldu. Yaralı çağrılan ambulansla hastaneye götürüldü.

Bu arada olayların büyümemesi için polis yoğun çaba gösterirken, Mersin Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar da olay yerine geldi. BDP'liler, zaman zaman Abdullah Öcalan lehinde Kürtçe sloganlar da attı. Ortamın gerilmesi üzerine CHP'liler, adliyeden çıkan Necdet Tamamoğulları ve Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın etrafında kol kola girerek insan zinciri oluşturup seçim bürosuna götürdü.

'200 SANDIK SONUCUNA İTİRAZ ETTİK'

Adliyeden yaklaşık 500 metre ileride bulunan seçim bürosunda değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Aytuğ Atıcı, sıkıntı tespit ettikleri sandıklara itirazda bulunduklarını söyledi. Demokratik haklarını kullandıklarını ifade eden Atıcı şunları söyledi:

"602 sandığın tamamını inceledik. Bunların içerisinden yaklaşık 200'üne itiraz ettik. Topyekun reddeden bir anlayışımız yoktur. Tutanaklarda ciddi farklılıklar saptadık. Bir kısmı insan hatası. Toplama hatasıdır, olabilir. Bir kısmı yazım hatasıdır. 100 yerine 10 yazılmıştır, olabilir. Bunları biz tespit ettik. Hakkımızı aramayacak mıyız? Bu bizim onurlu duruşumuzdur. Seçimleri sabote etmeye çalışan insanlar var. Avukatlarımızın kafasına mermer taşlar atıldı. Seçim görevlilerimiz sandıklardan uzaklaştırıldı. Bunların tamamını tutanak altına aldık. O sandığa atılan oylar, bizim de namusumuzdur. Yüksek Seçim Kurulu bütün partilerin huzurunda bakacak. Hakkımızı teslim edeceklerine inanıyoruz."

Seçim süresince yapılan usulsüzlükler olduğunu ve bunları saptadıklarını belirten Akdeniz Belediye Başkan Adayı CHP'li Dr. Necdet Tamamoğulları ise, yaklaşık 48 saat boyunca avukatlarla birlikte evrakları incelediklerini kaydederek haklarını arayacaklarını söyledi.

'8 BİN OYUMUZ MUHTAR KAĞITLARI NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ'

Adliye çıkışında bir açıklama yapan BDP'li Fazlı Türk ise, şunları söyledi:

"Yukarıda siyasi partiler itirazda bulunuyor. Bu da doğaldır. Resmi olarak aramızda 316 oy fark var. 8 bin oy da muhtar kağıtlarından dolayı iptal edilmiş. Tümü bizim oylarımız. Aslında sandık başkanlarının yetkisinde. Adana ve Ceyhan'da sandık başkanları muhtar kağıtlarını iptal edip zarftaki geçerli hangi partinin ki ise ona onu yazmışlar. Ama bizim burada tümünü iptal etmişler. Böyle bir yetkileri var yasaldır."

Yorumlar