Mersin'de iş bırakan sendikalar AK Parti binasına yürüdü

Mersin'de sendikalar Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle bir günlük iş bırakma eyleme gerçekleştirdi. Sendikalar faciayı protesto etmek için AK Parti İlçe binasına yürüdü.Mersin'de Emek Platformu Üyeleri Özgür...

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de iş bırakan sendikalar AK Parti binasına yürüdü

Mersin'de sendikalar Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle bir günlük iş bırakma eyleme gerçekleştirdi. Sendikalar faciayı protesto etmek için AK Parti İlçe binasına yürüdü.

Mersin'de Emek Platformu Üyeleri Özgür Çocuk Parkı önünde toplanarak açtıkları pankartlar eşliğinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti. İstiklal Cadde üzerinde yürüyen gurup Nokta Kavşağında DİSK üyelerinin de kendilerine katılması ile caddeyi trafiğe kapatarak Hastane Caddesi üzerindeki AK Parti Akdeniz İlçe binası önüne geldi. İlçe binasına 100 metre uzaktan tedbir alan çevik kuvvet ekipleri, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ünde aralarında bulunduğu eylemcilerin binaya yaklaşmasına izin vermedi.

Görüşmeler sonunda eylemcilerin basın açıklamasından sonra dağılacaklarını söylemeleri üzerine çevik kuvvet bir miktar geri çekildi. Sendika üyeleri bunun üzerine biraz daha parti binasına yaklaşarak önce saygı duruşundu bulundu. ‘Hükümet İstifa’ sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözsüsü Yusuf Kaya, daha fazla kar uğruna emekçilerin yaşamlarını önemsemeyen insanlık dışı sömürü sistemine ve çalışma koşullarına artık yeter dediklerini belirtti.

Her ay karının doyurabileceği, kredi borçlarını ödeyebileceği bir gelir için çabalayan emekçilerin kaza denilerek canlarının alındığını ifade eden Kaya "Bugün Türkiye'de her ay ortalama 100-120 işçi ve emekçi hayatını üretim sürecinde yitiriyor. Türkiye iş cinayetleri konusunda Avrupa'da birinci dünyada üçüncü durumdadır." şeklinde konuştu. Kaya'nın basın açıklamasının ardından kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar