Mersin'de İmam Hatip Lisesi öğrencileri Başbakan'ın mitingine götürüldü iddiası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Mersin'deki mitingine Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin götürüldüğü iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de İmam Hatip Lisesi öğrencileri Başbakan'ın mitingine götürüldü iddiası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Mersin'deki mitingine Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin götürüldüğü iddia edildi. Eğitim sendikaları öğrencilerin mitinge götürülmesine tepki gösterdi.

Aktif Eğitim Sen Mersin Temsilcisi Tekin Nasır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kentte gerçekleştireceği miting için öğleden sonra Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin tamamına yakınının parti ve kiralık araçlarla miting alanına taşındığı yönünde duyumları doğruladı.
"Ders saatinde derste olması gereken öğrencilerin siyasi mitinglere götürülmesi ne kadar ahlakidir sormak lazım" diyen Nasır, "Okul, kışla ve camiye siyaset girmemelidir. Öğrenci ve öğretmenler siyasi dolgu malzemesi olarak kullanılmamalıdır. Asıl olan eğitimdir. Velilerimiz çocuklarını okullara eğitim alsınlar diye gönderiyorlar." şeklinde konuştu.

Türk Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Tevabil Akıncı ise Mersin'de bazı okul müdürlerinin öğrencilere okulun kapalı olduğunu söyleyerek Başbakan'ın Mersin'deki gitmeleri yönünde tavsiyede bulundukları yönünde kendilerine de duyumlarının geldiğini söyledi.
Mersin İmam Hatip Lisesinden velilerinde kendilerini arayarak bu yönde serzenişte bulunduğunu anlatan Akıncı, "Bu kişilerin siyasetçi mi?, devlet memuru mu? olduklarını bilemiyoruz. Bir tercihlerini yapsalar da bizde ne olduklarını bilsek." diye sordu.
CİHAN

Yorumlar