Mersin’de havai fişek ve taş atan gruba polis müdahale etti

Mersin’de, İstanbul Okmeydanı’nda 2 kişinin hayatını kaybettiği olaylar yüzünden AK Parti binasına havai fişek ve taş atan gruba polis müdahale etti. Bir polisin yaralandığı olayda 6 kişi göz altına alındı. Yenişehir İlçesinde Cemevi'nde...

Google Haberlere Abone ol
Mersin’de havai fişek ve taş atan gruba polis müdahale etti

Mersin’de, İstanbul Okmeydanı’nda 2 kişinin hayatını kaybettiği olaylar yüzünden AK Parti binasına havai fişek ve taş

atan gruba polis müdahale etti. Bir polisin yaralandığı olayda 6 kişi göz altına alındı.

Yenişehir İlçesinde Cemevi'nde toplanan bir grup açtıkları pankart ve sloganlar eşliğinde Forum Alışveriş Merkezi önüne geldi. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nında destek verip basın açıklaması yaptığı eylem sonrası gruptakilerden bazıları ayrıldı. Cemevi yetkililerinin gitmeyin şeklindeki uyarısına rağmen guruptakilerden bir bölümü Gazi Mustafa Kemal Bulvarını tek yönlü trafiğe kapatarak yürüyüşüne devam ederek AK Parti Yenişehir İlçe binası yakınlarına geldi. Burada önlem alan çevik kuvvet gruptakileri parti binasına yaklaştırmadı. Yapılan görüşmeler ekiplerin bir miktar geri çekilmesi ile basın açıklaması yapıldı.

Açıklamanın ardından dağılın uyarılarına rağmen yüzleri kapalı eylemciler çöp konteynerlarını kendilerine siper yaparak polise taş, şişe ve havai fişek atmaya başladı. Bunun üzerine polisler plastik mermi ve gaz bombası atarak eylemcilerin dağıtmaya çalıştı. Eylemcilerin dağılmaması üzerine çevik kuvvet ekipleri TOMA'larla gruba müdahalede bulundu. Eylemciler ara sokaklara kaçtı. 1 polis memurunun yaralandığı olayda 6 kişi göz altına alındı. Göz altına alınmak istenen 2 kadın ise daha sonra serbest bırakıldı.

CİHAN

Yorumlar