Mersin'de Gezi Parkı eylemlerinde 51 kişi beraat etti

Mersin'de Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesi ile haklarında dava açılan 51 kişinin beraatına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de Gezi Parkı eylemlerinde 51 kişi beraat etti

Mersin'de Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesi ile haklarında dava açılan 51 kişinin beraatına karar verildi. Görüntü kayıtlarında ellerinde taş görülen 3 kişiye verilen 6 ay hapis cezası ise ertelendi.

Mersin'de geçen yıl haziran ayında Gezi Parkı'nda meydana gelen olayları desteklemek için gerçekleştirilen eylemlerde 54 kişi hakkında 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet ettikleri iddiasıyla 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 54 sanığın tutuksuz yargılamasına Mersin 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.
Sanıklar, savunmalarında suçlamaları kabul etmezken Cumhuriyet savcısı, 51 sanık için mütalaasında, gösteriler sırasında polisin orantısız güç kullandığını, sanıkların eylemlerinin demokratik hak olduğunu belirtip beraat istedi. Savcı, gösteriler sırasında ellerinde taş olduğu görülen 3 sanık için ise hapis cezası öngördü. Mahkeme sonunda 51 sanığın beraatine karar verildi.

Görüntülerde ellerinde taş görülen Anıl Berkay Ö., Özgür Berkin D. ve Ersin Ö. ise 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı, ancak cezalar 5 yıl süreyle ertelendi. CİHAN

Yorumlar