Mersin'de Gazi Soner Baş parkı açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Gazi Soner Baş Parkı hizmete açıldı.Yenişehir İlçesi Güvenevler Mahallesi’nde bulunan parkın açılışına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de Gazi Soner Baş parkı açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Gazi Soner Baş Parkı hizmete açıldı.

Yenişehir İlçesi Güvenevler Mahallesi’nde bulunan parkın açılışına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, daire başkanları ve müdürler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Parkın açılış töreninde bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, rutin işleri ilk günden itibaren başlattıklarını belirterek, “Kendimizi Mersin’de fark ettirmeye başlıyoruz. İlk hizmetimiz olan bu parkın belki alanı küçük, ancak anlamı çok büyük. Bu tür hizmetlerimizle, inşallah bütün engelleri ortadan kaldıracağız.” dedi.

4 bin metrekare alana kurulan parkın, engelli vatandaşların da yararlanabilmesi için tasarlandığını ve oyun alanlarının engelli vatandaşlara göre düzenlendiğini kaydeden Kocamaz, “Gazi Soner Baş Parkı, bünyesinde birçok ilki barındırmaktadır. Her şeyden önce, engelli vatandaşlarımızın geçişini kolaylaştıracak şekilde tasarlanan parkımız, görsel açıdan da vatandaşlarımızın beğenisini kazanacak şekilde dizayn edildi.” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar Mersin’in maalesef hak ettiği noktaya gelmediğini vurgulayan Kocamaz şöyle devam etti: "Çok özel bir coğrafi konuma sahip olan Mersin, inşallah çok yakında atacağımız adımlar ve hayata geçireceğimiz projelerle, layık olduğu yere gelecek. Mersin’in derdini ve çilesini, bu topraklarda yetişen insanlar olarak çok iyi biliyoruz. Daha önce verdiğimiz her sözün arkasındayız. 45 günlük çalışma neticesinde, projelerimizin hayata geçeceği müjdesini veriyorum. Ayrıca, hafif raylı sistemle ilgili ihale hazırlığını gerçekleştireceğiz ve en geç 1.5 yıl içinde Allah’ın izniyle kazmayı vuracağız."

Konuşmaların ardından Gazi Soner Baş Parkı açılışı gerçekleştirildi.

CİHAN

Yorumlar