Mersin'de Eğitime 'Domuz Gribi' Engeli

Mersin'in Anamur İlçesi'nde, gribal enfeksiyonlar nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybetmesi özellikle velilerde panik yarattı. Bazı öğrenciler derslere maske takarak girdi.

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de Eğitime 'Domuz Gribi' Engeli

Mersin'in Anamur İlçesi'nde, gribal enfeksiyonlar itibarıyla 2 bireyin hayatını kaybetmesi bilhassa okullarda panik yaşanmasına sebep oldu.

'ÇOCUKLARINIZI OKULA GÖNDERİN'

Ölüm olaylarının halk içinde tedirginlik yaratması üstüne harekete geçen İl Halk Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, düzenlediği bilgilendirme toplantısında velilere 'Çocuklarınızı okula gönderin' çağrısı yaptı.

DOMUZ GRİBİ İLE İLGİLİ SON HABERLER

BASIN TOPLANTISINA KATILIM YOĞUNDU

Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen matbuat toplantısına Kaymakam Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Türkiye Halk Sağlığı Erken Uyarı Cevap ve Saha Epidemiyolojisi Daire Başkanlığı sektör görevlileri Dr. İlker Sevekoğlu ve Dr. H. Süha Görpelioğlu, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı.

DOMUZ GRİBİ NEDİR? NASIL BULAŞIR?

NORMAL GRİPTEN FARKI YOK

Şu esas kadar Anamur'dan gelen iki vakanın domuz gribi vakası olduğunu kaydeden Dr. Kemik, ölüm nedenlerinin gripten değil, öteki hastalıkları gribin tetiklemesinden meydana geldiğini söyledi. Halk içinde domuz gribi şekilde adlandırılan H1N1 gribinin normal gripten değişik bir özelliğinin olmadığını anlatım eder Dr. Kemik şöyle devam etti:

'Dünya Sağlık Örgütü verilerinde söylendiği bu şeklinde mevsimsel griple domuz gribinin hiç bir farkı yoktur. Diğer griplerden değişik şekilde hayatımızı menfi etkilemez. 65 ıslak üstü yaşlılarda ve iki ıslak altı çocuklarda yürek ve şeker hastalarında, ciğerlerinde enfeksiyon bulunan hastalarda ölümcül olabilir. Bu da gripten değil, bu hastalıklardan kaynaklanır. Bu mikroplar mevsimsel şekilde havaların ısınmalarına bağlı şekilde güneyden kuzeye ve kuzeyden güneye geçiş yapar. Toplumsal bir tedbir almak olasıdır değil. Kişisel şekilde hijyene bilhassa el hijyenine dikkat etmemiz gerekir. Gribe yakalanmış yurttaşlarımız 4 gün bünyesinde geçmezse aile doktorlarına gitmeleri gerekir. Bol miktarda mevsimsel meyve ve sebze tüketilerek ve dinlenmek sureti ile gövde direncinin canlı tutulması gerek. Evdeki bulaşma riski ile cemiyet içindeki bulaşma riski aynıdır. Bu sebeple toplumsal bir tedbir almaya lazım yoktur. Endişeye lazım yok, çocuklarımızı okullara gönderelim.'

MUHTARLAR VE VELİLER İLAÇLAMA İSTEDİ

Basın toplantısına gelen muhtarlar ve veliler ise toplu atama yapılan araçlar ve halk binalarının TBMM bu şeklinde ilaçlanmasını isteyerek katılımcılara tasa duydukları konularda sorular sordu. Saha görevlileri Sevekoğlu ile Görpelioğlu, iki gün süresince Anamur'da yapılan incelemelere ilişkin raporların Halk Sağlığı internet sitesinden yayınlanacağını açıkladı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar