Mersin'de Chp'nin İtirazı Red Edildi

MERSİN'de, 316 oyla BDP karşısında seçimi kaybeden merkez Akdeniz Belediye Başkan Adayı CHP'li Dr.Necdet Tamamoğulları'nın başvurusu red edildi.

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de Chp'nin İtirazı Red Edildi

Kararın ardından BDP'liler belediye önünde halaylar çekti.

Resmi olmayan ilk sonuca göre, 316 oy fark ile Akdeniz Belediye Başkanlığı'nı yeniden kazanan BDP Adayı Mehmet Fazıl Türk, itiraz sonrasında yaşanan gerginliğin büyümemesi için partilileri sağduyuya davet etti. CHP tarafından yapılan itiraz sonrasında dün Akdeniz Belediyesi önünde toplanan binlerce BDP'li, belediye binası önünden ayrılmadı. Gece ateş yakarak belediye önünde nöbet tutan BDP'liler, saat 08.00'dan itibaren müzisyenler eşliğinde halay çekmeye başladı. 'Akdeniz bizimdir bizim kalacak' sloganları atan partililer, zaman zaman Kürtçe sloganlar attı. Adliye önünde ise çok sayıda çevik kuvvet polisleri karşı sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Adliye Sarayı önünde sabah bir açıklama yapan BDP'li Fazıl Türk, yapılan itirazların değerlendirildiğini söyledi. Mersin'de ilk defa hiçbir olayın çıkmadığı demokratik bir seçim yaşandığını vurgulayan Türk, "İktidar ve cemaatin kavgasında yani fillerin dövüşünün altında çimler, biz eziliyoruz ve bizi tahrik ediyorlar. Kürtleri bu konuda tahrik ediyorlar. Sandıkta tecelli eden halkın iradesine herkes saygı duysun" dedi.

Yapılabilecek bir provokasyona karşı uyarılarda bulunan Türk, "Aramızda fazla oy farkı yok. Ben de olsam itiraz ederim. Bunda bir problem yok, ama benimle aramda 24 bin-25 bin fark olan bir parti de gelip itiraz ediyorsa, tezgah var, dün geceden beri bir çaba içerisindeler ama sağduyu hakim olsun. İtirazda bulunan başka partilerde var. Bize 30 itiraz olduğu söylendi. Bunları ayrıştırıyorlar, onun için uzun sürüyor" diye konuştu.

Saat 15.00 sıralarında İlçe Seçim Kurulu başta CHP olmak üzere yapılan tüm itirazları reddetti. Kararı öğrenen BDP'liler, belediye önünde halaylar çekerek kutladı.

Yorumlar