Mersin'de bayrağa saygı yürüyüşü yapıldı

Mersin'de, Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesi protesto edildi. Ellerindeki bayraklarla yürüyüşe katılan kalabalık terör örgütü aleyhine sloganlar attı.Hastane Caddesi'nde bulunan Ülkü Ocakları önünde...

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de bayrağa saygı yürüyüşü yapıldı

Mersin'de, Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesi protesto edildi. Ellerindeki bayraklarla yürüyüşe katılan kalabalık terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Hastane Caddesi'nde bulunan Ülkü Ocakları önünde toplanan kalabalık ellerindeki Türk bayrakları ile birlikte yürüyüşe geçti. Caddenin polis tarafından trafiğe geç kapatılması nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşayan kalabalıktan bazıları polislerle tartıştı. Görevlilerin araya girmesi ile sakinleşen kalabalık terör örgütü aleyhine sloganlar atarak Hastane ve İstiklal caddelerini müteakip Cumhuriyat alanına geldi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Hüsnü Doğan, bölgede Türk devletinin etkisi git gide azalırken bölücülerin faaliyetlerinin ise her geçen gün yoğunluk kazandığını kaydetti.

Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanacağına dikkat çeken Doğan "Bölücü örgüt mensupları yoğun bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağda ve çevrede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarlakır-Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçmemektedir. Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedirler" diye konuştu.

Bardağı taşıran son damlanın ise bir grup teröristin 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı askeri alana girerek Türk bayrağını indirmesi olduğunu anlatan Doğan "2. Hava Kuvvetleri Komutanlığında bu olayın meydana gelmesi vehameti artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak Türk milletince kutsal olan ve uğruna şehit verilen bir değerdir" ifadesini kullandı.

Basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar