Mersin'de aile hekimleri yürüdü

Mersin'de aile hekimleri sağlık sektöründe yaşadıkları sorunları dile getirmek amacı ile eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de aile hekimleri yürüdü

Mersin'de aile hekimleri sağlık sektöründe yaşadıkları sorunları dile getirmek amacı ile eylem yaptı.
Mersin Aile Hekimleri Derneği'nin yürüyüşüne sendikalarda destek verdi. İstasyon Meydanı’nda başlayan yürüyüş İstiklal Caddesi güzergahını takip ederek Taş Bina önünde son buldu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Gürbüz Şen, 2005 yılında pilot olarak başlayan aile hekimliği uygulamasının 2010 yılında, başındaki pilot ibaresi kaldırılarak yasalaştığını söyledi. Aile hekimliği uygulaması maalesef hala pilot bir uygulamaymış gibi devam ettiğini anlatan Şen, "Aile hekimliği uygulaması çalışma huzuru ve barışını bozar nitelik almıştır. Görünen odur ki, o pilot yakında uçağı düşürecek ve bu uygulama sona erecektir." diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı tarafından kandırıldıklarını iddia eden Şen, bununla ilgili şu örnekleri verdi: "Aile hekimliğine başladığımız ilk yıllarda evrensel aile hekimliği uygulamalarından örnekler verildi. Adli nöbet tutmayacaksınız dendi, bugün tutuyoruz, acillerde çalışmayacaksınız dendi bugün acillerde, semt polikliniklerinde, 112’lerde keyfiyetle zorunlu nöbetler yazılmak istenmektedir. İş güvenceniz olacak dendi, oysa bugün güvencesiz sağlık hizmeti sunmaya zorlanmaktayız. Her geçen gün artan iş yükümüz, özlük hak kayıplarımız, ücretlerimizde azalma, angarya görevler ve son olarak torba yasayla da aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına zorunlu asgari 8 saat nöbet getirilmiştir.”

Şen, “Mersin Aile Hekimleri Derneği olarak çıkarılan torba yasa, tek taraflı sözleşme, özlük haklarımızdaki gerilemeler, çalışma barışı, iş huzurumuzun bozulması, iş güvencemizin tehdit altında olması sayın Bakan ve Başbakan’ın hekimleri itibarsızlaştıracak söylemlerini kınıyoruz” diye söyledi.

Tabip Odası Başkanı Galip Kırıcı ise güvencesiz ortamdaki aile hekimlerinin sağlık hizmeti yapamayacaklarını kaydetti.

Basın açıklamasının arından ayakkabı kutusunun içerisinde getirilen basın metinleri gazetecilere dağıtıldı. Kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN

Yorumlar