Mersin Üniversitesi mezuniyet töreninde gerginlik

Mersin Üniversitesi mezuniyet töreninde, pankart açan öğrencilerle, pankartları toplamak isteyen güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Mersin Üniversitesi’ndeki stadyumda düzenlenen 18. mezuniyet töreninde öğrencilerin açtıkları...

Google Haberlere Abone ol
Mersin Üniversitesi mezuniyet töreninde gerginlik

Mersin Üniversitesi mezuniyet töreninde, pankart açan öğrencilerle, pankartları toplamak isteyen güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

Mersin Üniversitesi’ndeki stadyumda düzenlenen 18. mezuniyet töreninde öğrencilerin açtıkları pankart ve afişler damga vurdu.

Üniversitede yaşanan rektörlük işgaline karıştıkları gerekçesi ile haklarında tedbir kararı alınarak bir dönem okuldan uzaklaştırılan öğrenciler korteje karışarak 'Kapı Önü Fakültesi MEÜ Direniyor' yazılı pankart açtı. Protokol bölümünün önüne gelindiğinde öğrenciler 'Rektör istifa' sloganları atarak Rektör Prof. Dr. Süha Aydın'a tepki gösterdi. Bir süre sonra öğrencilere müdahale ederek pankartı toplamak isteyen özel güvenlikçiler ile öğrenciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bu arada öğrencilerle öğretim görevlileri arasında sert tartışmalar yaşandı. Pankartı toplatmak istemeyen öğrencilerle güvenlik görevlilerine direnince arbede çıktı.

Eylemin ardından kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Aydın, öğrencilere hitap eden bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından bölümlerini birincilikle bitiren öğrencilere Rektör Prof. Dr. Aydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından plaket takdim edildi. Ardından keplerini havaya atan öğrenciler, aileleri ile mezuniyet sevinci yaşadı.

CİHAN

Yorumlar