Mersin Şehitliği'nde hüzünlü bayramlaşma

Ramazan Bayramı nedeniyle Mersin Şehitliği'nde gerçekleştirilen törende şahit yakınları duygu dolu anlar yaşadı.Büyükşehir Belediye Mezarlığı içerisindeki şehitlikte gerçekleşen törene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve...

Google Haberlere Abone ol
Mersin Şehitliği'nde hüzünlü bayramlaşma

Ramazan Bayramı nedeniyle Mersin Şehitliği'nde gerçekleştirilen törende şahit yakınları duygu dolu anlar yaşadı.

Büyükşehir Belediye Mezarlığı içerisindeki şehitlikte gerçekleşen törene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il ve ilçe protokolü ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı ziyarette kabirlere çiçek bırakarak dua eden Vali Güzeloğlu, şehit ailelerinin acılarını paylaştı. Şehit aileleri ile bayramlaşan Güzeloğlu, "Başta özgürlüğümüz, bayrağımız, ezanımız olmak üzere sahip olduğumuz tüm zenginlikler kahraman şehitlerimiz ve onların silah arkadaşları kahraman gazilerimiz sayesindedir. Bugün; vatan uğruna canlarını veren onurlu şehitlerimize yaptıkları bu büyük fedakarlık için minnetimizi sunmaya geldik. Sayelerinde devletimiz her geçen gün büyüyerek ve gelişerek ebediyete kadar yaşayacaktır. Onları hiçbir zaman unutmayacak, geride bize bıraktıkları emanetlere sahip çıkacağız. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, kahraman gazilerimize de saygılarımızı sunuyor, sağlık diliyorum." diye konuştu.

Mersin’de yardımlaşma, kardeşlik ve dayanışmanın zirveye çıktığı, gönülden gönüle köprülerin kurulduğu çok güzel bir Ramazan ayı yaşadıklarını anlatan Güzeloğlu "Yarın birinci gününü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı'nın Mersinli hemşehrilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, İslam Alemine barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum” dedi.

CİHAN

Yorumlar