Mersin Fem Dershanesi öğrencisi YGS'de Türkiye 3. sü oldu

Mersin Eyüp Aygar Fen Lisesi ve Fem Dershanesi öğrencisi Şafak Ceren Uslu ,açıklanan Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı(YGS) sonuçlarına göre YGS-3 puan türünde 495,619 puanla Türkiye 3.

Google Haberlere Abone ol
Mersin Fem Dershanesi öğrencisi YGS'de Türkiye 3. sü oldu

Mersin Eyüp Aygar Fen Lisesi ve Fem Dershanesi öğrencisi Şafak Ceren Uslu ,açıklanan Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı(YGS) sonuçlarına göre YGS-3 puan türünde 495,619 puanla Türkiye 3. sü oldu. Başarısı ile dershanesi, okulu ve ailesi ve arkadaşlarını sevince boğan Şafak Ceren Uslu'yu Mersin Fem Dersaneleri Genel Müdürü Ali Onaylı tebrik etti.

Çok mutlu ve heyecanlı olduğunu belirten Şafak Ceren Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada böyle bir sonucu beklediğini ve derece elde etmek istediğini kaydetti. Başarısındaki en önemli faktörün ailesi, arkadaşları, öğretmenleri dershane ve okulu olduğunu ifade eden Uslu kendi çalışmasınında çok önemli etkisinin bulunduğunu söyledi.

İlköğretim dördüncü sınıftan beri Fem Dershaneleri'ne gittiğini vurgulayan Uslu şöyle devam etti: "Bulunduğum ortamda her zaman çok mutlu oldum. Bana çok iyi şeyler kazandırdılar. Sayelerinde bugünlere gelebildim diyebilirim. Tıp fakültesinde okumak istiyorum. Hacettepe, Fatih, Zirve üniversitelerinin tıp fakülteleri ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi olabilir."

    Başarısında düzenli çalışmanın önemine işaret eden Uslu "Çok fazla olmasa da hep düzenli çalıştım. Çok çok abartılı çalışmadım. Düzenli çalışmayı herkese tavsiye ediyorum. Zor bir süreç. Ne olacağı belli olmuyor. Bazen çok çalışsak da istediğimizi yapamayabiliyoruz. Bazen de böyle sonuçlar elde edebiliyoruz" diye konuştu.
Mersin Fem Dersaneleri Genel Müdürü Ali Onaylı ise 2014 YGS sonuçlarına göre dershane öğrencilerinden Şafak Ceren Uslu'nun Türkiye 3.sü olduğunu söyledi. Öğrencilerini tebrik eden Onaylı
"Dershanemizin bu dönemde böyle bir başarıya ihtiyacı vardı. Bu sevinci bize yaşatan öğrencimizi tebrik ediyorum. Bütün öğrencilerimize Lisans Yerleştirme sınavında (LYS) başarılar diliyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar