Mersin Büyükşehir Belediye Mecilisi Soma'ya yardım kararı aldı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı 3. birleşiminde Soma'ya yardım kararı çıktı. Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına;...

Google Haberlere Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Mecilisi Soma'ya yardım kararı aldı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı 3. birleşiminde Soma'ya yardım kararı çıktı. Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına; ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve daire başkanları katıldı. Saygı duruşu, açılış ve yoklama ile başlayan Meclis toplantısı, bir önceki tutanak özetinin görüşülmesiyle devam etti.

Toplantının 3. gündem maddesi olan, komisyonlardan gelen konuların görüşülmesi bölümünde; Mersin Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen rapor ile İmar ve Bayındırlık, Eğitim, Kültür, Gençlik Spor Komisyonu’ndan gelen raporlar oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca, tarımsal sulamaya ilişkin sorunların çözümü için Tarım ve Hayvancılık Komisyonu raporunda yer alan; Büyükşehir Belediye bünyesinde oluşturulmasına yönelik teklif edilen birimlerin oluşturulması ve yeterli donanıma kavuşması sağlanana kadar, tarımsal sulamaya ilişkin problemlerin, ilçe belediyeleri tarafından giderilmesi hususunun kabulüne oy birliği ile karar verildi.

Başkan Kocamaz toplantıda yaptığı konuşmada, Soma’da yaşananları yerinde görmek için yapmış olduğu ziyaretindeki izlenimlerini anlattı. Orada yaşananların basına yansıdığından çok daha vahim olduğunu dile getiren Kocamaz, “Bizler, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Soma’da yaşananlara kayıtsız kalmayıp yardım kampanyası başlatacağız. Kampanyada verilen destekler, hayatını kaybeden insanları geri getirmeyecek ama aile fertlerine yalnız olmadıklarını göstermek açısından, hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine yardım yapmak istiyoruz” dedi. Başkan Kocamaz’ın; Soma’ya gıda, giysi ve maddi yardım yapmak için meclise sunduğu teklif oy birliği ile kabul edildi.

Hafif raylı sistem projesi ile ilgili Mersin’de anket çalışmasının yapıldığı bilgisini veren Başkan Kocamaz, “Evlere kadar gidip anket yapılıyor. Bilgi alıyorlar. Ancak bazı mahallerde bu konu ile ilgili engellemelerle karşılaşılıyor. Bu konuda halkımızın daha çok bilgi sahibi olması için arkadaşlarımızın gerekli çalışmalarını yapmalarını rica ediyorum. Sayımların mutlaka yapılması gerekiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi bir Ulaşım Master Planı yaptırmış ancak, bu anket çalışmaları kavşaklardaki, yaya ve araç sayımı hazırlanan Master Planı’nın içerisinde yok. Bu projelerin sağlıklı olması için bunların gerekliliği var.” dedi.

Mersin İdman Yurdu’nda yaşanan maddi sıkıntının da had safhada olduğunu dile getiren Başkan Kocamaz, "Sayın Valimizle toplantı yaptık. 1. Toplantımız Ordu maçından önceydi. Futbolcuların yaklaşık 2.8 milyon TL’lik borcu olduğu söyleniyordu. Bunun yüzde 40’ı maç öncesi oyunculara ödendi. Geriye kalan yüzde 60'lık borcun ödenmesi için herkesi göreve davet ettik. Valilik, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ortak bir çalışma yapmasını istedik ancak Ticaret Odası henüz bu olayın içerisine girmedi. Ama bu işin şakası yok. Süper Lig kapıya kadar gelmiş. Kaçırılırsa da bunun vebalinden kimse kurtulamaz. Bu nedenle herkesi Mersin İdman Yurdu’na sahip çıkmaya davet ediyorum. Pazar günü yapılacak olan Mersin İdman Yurdu maçına herkesi davet ediyorum.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar