Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz koltuğuna oturdu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mazbatasını almasının ardından düzenlenen törenle başkanlık koltuğuna oturdu.

Google Haberlere Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz koltuğuna oturdu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mazbatasını almasının ardından düzenlenen törenle başkanlık koltuğuna oturdu.

Kocamaz ilk olarak, MHP İl örgütü önünden vatandaşlar ile birlikte coşkulu kalabalık eşliğinde Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüdü.

Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törene MHP Mersin İl Başkanı Sabahattin Kılıç, MHP Mersin Milletvekilleri Ali Öz ve Mehmet Şandır, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Başkan Burhanettin Kocamaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Buradaki konuşmasına kendisinin yazdığı “Ben Mersinim” adlı şiiri okuyarak başlayan Kocamaz, uzun zamandır verdikleri mücadelede ile yolun sonuna gelerek hedeflerine ulaştıklarını söyledi.
Halkın verdiği karara layık olacaklarını ifade eden Kocamaz, "Şu an sorumluluğumuz daha da arttı ve vaatlerimizi gerçekleştireceğiz. Mersin’e sevgi tohumları ekmek için bir fırsat yakaladık. Bizim için Mersin’in suyunu içen, havasını teneffüs eden herkes Mersinlidir. Hepimiz aynı ay yıldızlı bayrağın altında yaşıyoruz. Birbirimizi sevmek, saymak ve Mersin’in ortak paydasında birleşmek zorundayız." ifadesini kullandı.

Mersin’in sorunlarına da değinen Başkan Burhanettin Kocamaz, “Mersin’de işsizlik, altyapı, kavşak, trafik, çöp, imar, turizm, kentsel dönüşüm problemleri var. Mersin yıllarca ihmal edilmiş bir kent. Bu problemleri hep birlikte çözeceğiz. Bu kent hizmet bekliyor. Bu kente sahip çıkmak zorundayız. Tüm zorlukların üstünden geleceğiz ve çözeceğiz. Gönüllere gireceğiz, her kesimi kucaklayacağız. Seçimi yüzde 32 oyla aldık, ancak yüzde 68 ikna edemediğimiz kesim var. Bu nedenle seçimin kazananı bundan sonra Mersin olsun diye çalışacağız. Merkeziyle, ilçesiyle, köyüyle hep birlikte Mersiniz, hep birlikte Türkiye’yiz. Bu yolda gece gündüz demeden mücadele eden, canla başla çalışan partililerime, bize bu heyecan ve enerjiyi veren değerli Mersin halkına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bu kutsal mücadelede Allah yar ve yardımcımız olsun.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kocamaz, Mersinlilerin yoğun ilgisiyle Belediye binası önünde kurban kesilerek karşılandı. Belediye balkonundan kendisine çiçekler atılan Kocamaz, daha sonra makamına geçerek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini, okunan dualar eşliğinde eski Belediye Başkanvekili Erol Ertan’dan devraldı.
CİHAN

Yorumlar