Mersin ASİAD, işkadınlarını girişimciliğe teşvik ediyor

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD), işkadınlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Mersin ASİAD, işkadınlarını girişimciliğe teşvik ediyor

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD), işkadınlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

‘Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) işletmelerin ticari ve ihracat potansiyelini artırmaya yönelik katkıları’ konulu toplantıya çok sayıda işkadını katıldı. Programda konuşan TUSKON Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Işık Nalbant, Mersinli işkadınlarıyla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür görüşmelerin fikir alışverişi anlamında önemli olduğunu aktaran Nalbant, tecrübe paylaşımının ticaretteki önemine dikkat çekti. TUSKON’un, gelişen Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağladığının altını çizen Nalbant şöyle devam etti: "TUSKON’un en büyük misyonu üyelerin yurt dışına açılımını sağlamak. Bu kapsamda çalışmalar aralıksız devam ediyor. Şu anda 55 bini aşkın üyesi bulunmakta bu üyeler arasında da binlerce işkadını faaliyetlere katılmaktadır."

Konfederasyon olarak Türk işkadınlarının bölgesel ve uluslararası ticarette etkin rol almasını istediklerini anlatan Nalbant, "Bu amaçla işkadınlarına yönelik faaliyetlerimiz hızla devam ediyor. Sadece Yönetim Kurulumuzda 8 işkadını yer alıyor ve çalışmalara birebir katılıyorlar.” açıklamasında bulundu.

TUSKON'un faaliyetleri hakkında da bilgi veren Nalbant, Washington, Brüksel, Pekin, Moskova ve Etiyopya’da temsilcilikleri, 145 ülkede de partner dernekleri olduğunu belirtti. TUSKON’un en büyük faaliyetinin dış ticaret köprüsü programları olduğunu belirten Nalbant, her yıl düzenli olarak üç büyük sektör olan gıda, tekstil ve inşaata yönelik sektörel dış ticaret zirveleri düzenlediklerini ifade etti.

ASİAD Kadınları Komite Başkanı Hatice Aydın ise girişimciliği her zaman destekleyerek özellikle işkadınlarının ticari alanda ön plana çıkması için gayret gösterdiklerini dile getirdi. Aydın, program sonunda katılımlarından ve yaptığı sunumlarından dolayı Nalbant’a plaket takdim etti.
CİHAN

Yorumlar