Mermer taşlarından yapılan tablolar ilgi gördü

Hatay'ın Erzin İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı yıl sonu karma sergisi büyük ilgi gördü. Halk Eğitim Merkezinin başlattığı 'En çok Ben Okudum' kampanyasında 5700 sayfa kitap okuyan emekli öğretmen Aliye Karahan...

Google Haberlere Abone ol
Mermer taşlarından yapılan tablolar ilgi gördü

Hatay'ın Erzin İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı yıl sonu karma sergisi büyük ilgi gördü. Halk Eğitim Merkezinin başlattığı 'En çok Ben Okudum' kampanyasında 5700 sayfa kitap okuyan emekli öğretmen Aliye Karahan Kaymakam tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi. Bir kursiyerin mermer taşlarından yaptığı Allah lafzı, semazen ve Atatürk portresi ise serginin ilgi odağı oldu.

Halk Eğitim Merkezi bahçesinde yapılan serginin açılışına Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, İl Mili Eğitim Şube Müdürü Rıdvan Tiyekli, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ali Bahadır Aslan, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Fatih Yavuz, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Halk Eğitim Merkezlerinin çalışmaları hakkında bilgi veren Ömer Fatih Yavuz, ''Halk eğitim merkezleri il ve ilçelerde bulunan, insanlara kültürel faaliyetlerin yanı sıra, meslek edindirme, okuma yazma öğretmek gibi daha birçok alanda eğitim veren yerlerdir. Bu merkezler sayesinde 7′den 77′ye her vatandaşımız eğitim alabilme hakkına sahiptir. Böylece hayatın zevkli ve farklı yönlerini keşfede bilmektedirler. İlçede açtığımız meslek edindirme kursları, okuma yazma kursları ve hobi olarak yapmak isteyen kişilerin seçtikleri kurslar oldukça ilgi gördü. Meslek sahibi olamayanlar bu kurslar sayesinde meslek sahibi,okuma yazma bilmeyenler ise yine bu kurslar sayesinde okuma yazma öğrendiler. Buda usta öğreticileri ve bizleri oldukça memnun ediyor'' ifadelerini kulandı.

Konuşmaların ardından Kaymakam İskender Yönden ve vatandaşlar serginin açılışını birlikte yaptı. Kursiyer öğrencilerin hayallerini ve umutlarını işledikleri kilimler, danteller, masa örtüleri ve yazmalar Kaymakam Yönden tarafından takdir edilirken sergiyi gezenler tarafından da oldukça beğenildi. Bir kursiyerin mermer taşlarından yaptığı Allah lafzı, semazen ve Atatürk portresi ise serginin ilgi odağı oldu. CİHAN

Yorumlar