Merkezi sınavlara katılamayan öğrenciler, mazeret sınavına girdi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl uygulanmasına başlanan merkezi ortak sınavlara katılamayan yaklaşık 46 bin öğrenci için mazeret sınavı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Merkezi sınavlara katılamayan öğrenciler, mazeret sınavına girdi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl uygulanmasına başlanan merkezi ortak sınavlara katılamayan yaklaşık 46 bin öğrenci için mazeret sınavı yapıldı. Sınav merkezlerine gelen öğrencilere eşlik eden veliler, yeni sisteme alışmaya çalıştıklarını ancak bunun zaman alacağını belirtti.

Mazeret sınavı için okullara gelen öğrenciler, panolardaki listeleri ve sınavlara ilişkin bilgileri kontrol etti. Görevlilerin uyarısıyla salonlara alınan öğrenciler 28-29 Kasım 2013 tarihinde gerçekleşen merkezi sınavı telafi etmeye çalıştı. Türkiye genelinde 46 bin öğrencinin girmesi beklenen sınavlarda Cumartesi günü (bugün) Türkçe, matematik ve din kültürü ve ahlak bilgisi sınav oturumları gerçekleştirilecek. Pazar günü ise fen ve teknoloji,inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavlarına yapılacak.

Türkiye genelinde 818 merkezde yapılan sınavlara, İstanbul'da da yaklaşık 6 bin öğrenci giriyor. Sabah 09.00'da başlayan sınav için velileri ile birlikte okullara gelen öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Veliler, yeni sisteme ve sınavlara alışmaya çalıştıklarını ancak bunun zaman alacağını söylerken, mazeretleri nedeniyle daha önce yapılan merkezi sınava giremeyen öğrenciler de heyecanlarını gizleyemedi.
CİHAN

Yorumlar