Merkezde görevli memurlar 2 Ocak’ta servise binecek

Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatlarında görev yapan kamu görevlilerinin mesaiye geliş gidişlerinde yararlanacağı servis hizmeti 2 Ocak'ta resmen başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Merkezde görevli memurlar 2 Ocak’ta servise binecek

Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatlarında görev yapan kamu görevlilerinin mesaiye geliş gidişlerinde yararlanacağı servis hizmeti 2 Ocak'ta resmen başlıyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, 12 yıl önce servis hizmeti elinden alınan memurların bir kaç gün sonra bu hizmete tekrar kavuşacağını belirterek, enerji hizmet kolundaki EÜAŞ, TEDAŞ ve TEİAŞ çalışanlarının da servis hizmetini heyecanla beklediğini söyledi.

9 Ekim’de ihalesi yapılan ‘’Personel servisi’’ hizmetinin 2 Ocakta başlayacağını belirten Hacı Bayram Tonbul, konuyla ilgili yazılı değerlendirmesinde, IMF döneminde kaldırılan servis hizmetinin Toplu Sözleşme ile tekrar başlayacağını söyledi.

Tonbul, 2010 yılında yapılan Anayasa referandumu sonrasında memurların toplu sözleşme hakkı elde ettiğini belirterek, geçirilen iki toplu sözleşme dönemi ile memurların onlarca kazanım elde ettiğini ifade etti.
Memurların mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi bağlamında toplu sözleşme hakkının önemli olduğunu vurgulayan Tonbul, toplu sözleşmede mutabık kalınan ve üzerinde çalışılmasına karar verilen konuların Kamu Personeli Danışma Kurulunda görüşülerek karara bağlandığını, bu şekilde toplu sözleşme sürecinin devam ettirildiğini kaydetti.
Tonbul sözlerini ''Hizmet kolumuzda yıllardır servis hizmeti alamayan( EÜAŞ,TEDAŞ,TEİAŞ) gibi kurumların Toplu Sözleşme ile bu hakka kavuşması bizim için gurur vericidir.'' şeklinde sürdürdü.

"TAŞRADAKİLER İÇİN DE ÇALIŞMA SÜRÜYOR"

Maliye, İçişleri, Enerji, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez ve bağlı kuruluşlarında çalışan on binlerce memurun bu hizmetten yararlanacağına işaret ederek, “Özelliklede Büyükşehirlerde kamu görevlileri mesaiye geliş gidişlerde servis olmaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Çift araçla kuruma gidip gelen memurlarımızın ulaşım masrafı 200 liraya kadar çıkarken; tek araçla gelenlerin 100 lirayı buluyor. Dolayısıyla memurlarımız bu masraftan birkaç gün sonra kurtulacak.” diye konuştu.

Tonbul,''Bakanlık ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatlarında başlayacak hizmetin taşrada da uygulamaya geçmesi için çalışma yapıyoruz.'' diye sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar