Merkez Bankası Başkanı Başçı Kayseri’de

Merkez Bankası Başkanı Doç. Dr. Erdem Başçı, bir programa katılmak için geldiği Kayseri’de ilk önce valiliği ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası Başkanı Başçı Kayseri’de

Merkez Bankası Başkanı Doç. Dr. Erdem Başçı, bir programa katılmak için geldiği Kayseri’de ilk önce valiliği ziyaret etti.

Başkan Erdem Başçı, sabah saatlerinde Kayseri Valiliği’ni ziyaret etti. Başçı’yı valilik binası girişinde Vali Orhan Düzgün karşıladı. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Düzgün, Başçı’nın yaptığı çalışmaları takdirle izlediklerini ve yapılan çalışmanın bütün ülke insanını etkilediğini hatırlattı. Kayseri hakkında da bilgiler veren Düzgün, şehrin en eski ticaret merkezlerinden birisi olduğunu, bunun yapılan kazılarda milattan önce 4 bin yıllarına dayanan medeniyetlere ait bazı eserlerin bulunmasıyla ortaya çıktığını söyledi.

Erdem Başçı, düzenlenen etkinliğin üç ayda bir yapıldığını belirterek, “Özellikle gayri safi hasıla verileri açıklandıktan sonra konjonktür değerlendirmesi şeklinde reel sektörle bir araya gelmeyi arzuluyoruz. Para politikası onun hedeflediği fiyat istikrarı veya bankacılık sektörü ile ilgili değil büyüme tarafından, istihdam tarafından, ihracat tarafında gelişmeler nedir. Biz onları nasıl görüyoruz. Bizim görev alanımızla ilgili ima ettiği konular nedir, bizim gelecekte ne gibi tedbirler almamız gerekirse bunu konuşuyoruz. Faydalı oluyor.” dedi.

Vali Düzgün, ziyaretten dolayı Erdam Başçı’ya Kayseri’nin simgesi haline gelen saat kulesinin minyatür cam şeklini hediye etti. Başçı ise, valiye Türk Lirasının simgesinin yer aldığı porselen tabak hediye etti. CİHAN

Yorumlar