Meriç ve Tuna'da Su Seviyesi Arttı

Son bir haftada yağan yağmurlar ve Bulgaristan’ın Arda Nehri üzerinde barajlardan su salması ile Meriç ile Tunca Nehri'nin debisi 4 kat artarak mevsim normallerine döndü.

Google Haberlere Abone ol
Meriç ve Tuna'da Su Seviyesi Arttı

Devlet Su İşleri (DSİ) 11’inci Bölge Müdürü Yunus Ilgın, bölgedeki yağışlar ile birlikte Bulgaristan’ın Arda Nehri üzerinde elektrik ürettiği barajlardan su bıraktığını açıklayarak, Meriç Nehri’ndeki suyun debisinin 80 milyon metre küpten 400 milyon metre küpe çıktığını söyledi. Kurak geçen kışın ardından nehirlerin debisinin iyice düştüğünü hatırlatan Bölge Müdürü Ilgın, “Son gelen su ile debinin normale döndü. Eğer yağışlar devam ederse ilerleyen günlerde nehirlerimizde taşkın için önlemler alındı." dedi.

ADACIKLAR KAYBOLDU

Meriç Nehri kıyısında Edirne Belediyesi’ne ait çay bahçesi işletme müdürü Murat Kabak, nehirdeki su seviyesinin yaklaşık bir metre yükseldiğini ve yatakta oluşan adacıkların ortadan kalktığını söyleyerek, "Geçtiğimiz hafta su seviyesi düşük olduğu için kumdan adacıklar oluşmuştu. Su seviyesinin birlikte adacıklar yok oldu" dedi. 

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentte son bir haftada metre kareye 49.2 metre küp yağış düştüğü bildirildi.

Yorumlar