Meram Tıp'ta Çocuk Hematoloji ve Onkoloji bölümlerinde yenilik yapıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde çocuk hematoloji ve onkoloji bölümlerinin hizmet kapasitesi ve kalitesi artırma çalışmaları tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Meram Tıp'ta Çocuk Hematoloji ve Onkoloji bölümlerinde yenilik yapıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde çocuk hematoloji ve onkoloji bölümlerinin hizmet kapasitesi ve kalitesi artırma çalışmaları tamamlandı. Fakülte yöneticileri, yapılan yeniliklerle Çocuk Hematolojisi ve Onkoloji Bölümlerinin Türkiye’de alanında en iyi hizmet veren bölümlerinden biri haline getirildiğini dile getirdi.

Başhekimlik binasında düzenlenen toplantıyla, Fakültenin Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bölümünde yapılan yenilikler anlatıldı. Toplantıya katılan Meram Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ, Çoçuk Hematoloji Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümran Çalışkan, Dekan Yardımcısı ve Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Durgut yapılan yenilikler hakkında basına bilgi verdi.

Prof. Dr. Ümran Çalışkan, yeni açılan çocuk hematoloji polikliniğinde 3 adet poliklinik bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Çalışkan daha sonra şu bilgileri verdi: “Yeni açılan bölümde bir adet 9 yataklı transfüzyon ünitesi, bir adet 12 kişilik kemoterapi uygulama odası, müdahale odası, kemoterapi hazırlama odası, bilimsel aktiviteler için bir adet seminer salonu içermekte olup, mevcut haliyle Türkiye’nin en modern sayılabilecek hematoloji polikliniklerinden biri haline gelmiştir. Yeni çocuk hematoloji servisimiz, 18 hasta kapasiteli olup, servis içinde müdahale odası, kemoterapi hazırlama odası, annelerin çocuklarına yemek hazırlayabilmeleri için mutfak dahil pek çok imkanı barındırmaktadır. Tüm servisin taban ve bütün duvarlarının antibakteriyel olacak şekilde boya ve malzeme kullanılarak yeniden düzenlenmiştir. Hasta odalarımız 2 kişiliktir. Ayrıca hasta odalarının içinde mikrobik havayı sürekli temizleyen bir dışa akım sisteminin de kurulması ile hastalara daha iyi hizmet verir konuma gelmiştir. Hematoloji bölümümüz, başta lösemiler olmak üzere her türlü habis hematolojik hastalıklar, bunun yanı sıra her türlü selim kan hastalıklarının da tanı ve tedavisi hususunda uzun yıllardır Konya ili ve yakın çevredeki illere hizmet veren tek hematoloji birimidir.”

Çocuk Hematoloji ve Onkoloji ayaktan tedavi merkezi inşaatının toplamda 300 metrekare inşaat alanına sahip olduğu belirtildi. İnşaatın karkası çelik konstrüksiyon malzeme ile yapıldığı ve iç mimarisinin de Sağlık Bakanlığı Mimari Uygulama Yönetmeliği’ne göre planlandığı ifade edildi. İnşaat maliyetinin ise toplam 470.230 TL olduğu aktarıldı.
Çocuk hematoloji servis tadilatı ise hastane atölye imkânları ve dışarıdan hizmet alımı ile koordineli olarak yapıldı. Toplamda 380 metrekarelik inşaat alanı yenilenmesi çalışmasının 3 haftada tamamlandığı ve 50 bin 740 TL’ye mal olduğu açıklandı. CİHAN

Yorumlar