Meral Akşener'den 'skandal' itiraf

MHP Genel Başkan adayı Akşener, İçişleri Bakanı olduğu dönemde yaşanan faili meçhulleri savunarak, "Hepsi kabulümdür, ne gerekiyorsa yapmışımdır" dedi

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener'den 'skandal' itiraf
MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, Türkiye tarihinin karanlık bir dönemine damgasını vuran faili meçhuller konusunda skandal ifadeler kullandı. Toplumu uzun ayrıştıran, korku ve endişeye sevk eden faili meçhuller konusunda şu ana kadar açılan davalar, soruşturmaların birçoğu devam ederken Akşener, faili meçhulleri öven, sorumluluğunu üstüne alan bir açıklama yaptı. Akşener, "Ne yapmışımsa kabulümdür" dedi. Akşener skandal açıklamalarının üzerine bir de kendine "Gerçek kahraman" imasında bulundu. 

Balıkesir'de kendisine yönelik "faili meçhullerin sorumlusudur" denildiğini hatırlatan MHP'nin genel başkan adayı Meral Akşener, "Ne derseniz deyin, hepsi kabulümdür" dedi. Paralel yapının MHP projesi Meral Akşener, Balıkesir’de Gala Yaşam Merkezi’nde yaptığı konuşmada bir döneme damgasını vuran faili meçhul cinayetlere sahip çıktı.

Akşener, “Ben, İçişleri Bakanlığı yaptığım dönemde tarihin en uzun, en geniş, en kapsamlı sınır ötesi harekâtına imza atmış bir bakanım. Utanarak söylüyorum bazıları diyor ki sosyal medyada “Meral Akşener MHP’ye genel başkan olmasın, faili meçhullerin sorumlusu O’dur” diyorlar. Ne derseniz deyin hepsi kabulümdür. Bu ülke için, bu milletin birliği beraberliği için bir şey yapılması gerekiyorsa yapmışımdır, sorumluluğunu da sonuna kadar alıyorum” dedi.



Faili meçhul itirafının ardından paralel yapının MHP projesi Meral Akşener sözlerine şöyle devam etti: Sizi gidi korkak kediler ben asla çıkıp da kandırıldım demeyeceğim. Neye imza attıysam bildim, karşılığında ne sorumluluk almam gerekiyorsa da alırım. Kaçmak yok, göçmek yok, eğilmek yok, yıkılmak yok. Çünkü biz ülkücüler sahte kahramanlar değiliz. 

AKŞENER DÖNEMİNDE 210 FAİLİ MEÇHUL CİNAYET

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'in İçişleri Bakanlığı yaptığı 1996-1997 yılları arasında 200'e yakın faili meçhul cinayet işlendi. Cinayetlerin çoğu hala aydınlatılamadı. 



1995 yılında siyasete atıldığı Doğru Yol Partisi'nde (DYP) lider Tansu Çiller'e yakın isimlerden biriydi. Ülkenin o dönemki başbakanı Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller çiftinin Antalya Beldibi'ndeki hazine arazisinde lüks otel inşa etmesini, gelirin şehit annelerine aktarılacağını ilan ederek savundu. Ancak peşinden lüks otelin işletmesinin Bursalı bir işadamına verildiği ortaya çıktı. 3 Kasım 1996 tarihinde Türkiye'yi sarsan Susurluk kazası sonrası İçişleri Bakanlığı'ndan istifa eden Mehmet Ağar yerine Akşener geçti.

Akşener'in görevi devralması aynı zamanda 1998'de Kapatılan Refah Partisi ile Doğru Yol Partisi koalisyonunun iktidarda bulunduğu hassas bir dönemde gerçekleşti. Susurluk Skandalı'nın gölgesinde başladığı görevindeki en önemli çıkışı mecliste PKK lideri Abdullah Öcalan için 'Ermeni dölü' demesi oldu. Peşinden bu sözleri nedeniyle özür diledi ve "Ben Türkiye'de yaşayan Ermenileri değil, genel olarak Ermeni ırkını kastettim" cümlesini kurdu.

 

Yorumlar