Menemen’de Şeb’i Arus programı düzenlendi

İzmir'in menemen ilçesindeki Menemen Bayanlar Kültür ve Dayanışma Derneği (MENBADER), Mevlana’yı anmak amacıyla "Aşk Çağlayanı Hz.

Google Haberlere Abone ol
Menemen’de Şeb’i Arus programı düzenlendi

İzmir'in menemen ilçesindeki Menemen Bayanlar Kültür ve Dayanışma Derneği (MENBADER), Mevlana’yı anmak amacıyla "Aşk Çağlayanı Hz. Mevlana ve Sevgi Gecesi" isimli bir program düzenledi. Belediye Kültür Merkezi’ndeki programa kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları büyük ilgi gösterdi.

Hafız Vedat Öztabak’ın Kur'ân okumasının ardından konuşan MENBADER Başkanı Hanife Abanoz Yılmaz, 13. yüzyılda yaşayan ama eserleriyle çağları aşan Mevlana’nın insanlar arasında ayrım gözetmediğini, merhameti, karşılıksız ve sınırsız insan sevgisinin yanısıra sonsuz hoşgörüsüyle sadece İslam âlemini değil, bütün insanlığı kendine hayran bıraktığını söyledi. Daha sonra Saffet Yıldız tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi. Çağın Mevlana’larını anlatan “İkinci Vatan” adlı sinevizyon gösterisi ve kasidehan eşliğindeki semazenlerle devam eden programda eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu ise mutlu insan, mutlu gelecek için Mevlana gönüllü eşlere, annelere ve topluma ihtiyaç olduğunu anlattı. CİHAN

Yorumlar