Menderes Koleji: Kapanmıyoruz, emin adımlarla yola devam ediyoruz

Artvin Özel Menderes Koleji Müdürü Muhammet Karamustafa, "Dört yıldır Artvin'de eğitim öğretim hizmeti yürüten Özel Menderes İlköğretim Kurumu'nun, kamuoyunda bir sonraki yıl kapanacağı yönünde kasıtlı çıkan söylentiler var. Önceki...

Google Haberlere Abone ol
Menderes Koleji: Kapanmıyoruz, emin adımlarla yola devam ediyoruz

Artvin Özel Menderes Koleji Müdürü Muhammet Karamustafa, "Dört yıldır Artvin'de eğitim öğretim hizmeti yürüten Özel Menderes İlköğretim Kurumu'nun, kamuoyunda bir sonraki yıl kapanacağı yönünde kasıtlı çıkan söylentiler var. Önceki yıllara göre daha güçlü ve inançlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Şimdiden, kayıtların yüzde yetmişini yenilediklerini ifade eden Karamustafa, "Hatta ana sınıfı ve 1. sınıf kayıtlarımız hemen hemen dolmak üzere. Asıl kayıt müracaatlarının Eylül ayında başladığını düşünürseniz belki de birçok velimizi kayıtlarımız dolduğundan dolayı geri göndermek zorunda kalacağız. Artvin memur şehri olduğundan dolayı bu yıl tayini çıkan otuza yakın velimiz var. Bununla birlikte yirmi dört öğrencimizi mezun ettik." diye ifade etti.

Artvin Özel menderes Koleji Müdürü Muhammet Karamustafa, bazı söylentiler sebebiyle basın açıklamasında bulundu. Bazı kesimler tarafından bilinçli bir şekilde Menderes Koleji'nin kapanacağı ile ilgili propaganda yapıldığını ifade eden Müdür Muhammet Karamustafa, "Dört yıldır Artvin'de eğitim-öğretim hizmetlerini yürüten okulumuz çok önemli başarılara imza attı. Geçen yıl TEOG sınavına giren 15 öğrencimizin yedi tanesi Fen Lisesine, diğerleri de Anadolu Öğretmen Liseleri ve Anadolu Liselerine girdiler. Okulumuz yüzde 100 yerleştirme başarısı gösterirken, ortalama puanda da açık ara il birincisi olmayı başardı. Yıl içerisinde yaptığımız gerek sanatsal gerek sosyal faaliyetlerimizle hem velilerimizin hem de Artvinlilerin takdirini kazandık. Kısa bir zamanda markalaşmaya doğru emin adımlarla ilerlerken bir takım çevreler tarafından kolejin bir sonraki yıl kapanacağı yönünde dedikoduların yayılması, görünen gerçeklerle pek örtüşmemektedir. Önümüzdeki yıl eğitim kadromuza kattığımız yeni öğretmenlerimizle daha güçlü bir okulculuk faaliyeti yürüteceğiz." diye ifade etti.

Menderes Koleji Müdürü Muhammet Karamustafa, 2014-2015 eğitim-öğretim dönemine ait kayıtlara Mayıs ayı başında başladıklarını ifade etti. Karamustafa, şöyle dedi: "Biz bugün itibari ile kayıtlarımızın yüzde yetmişini yenilemiş bulunmaktayız. Hatta ana sınıfı ve 1. sınıf kayıtlarımız hemen hemen dolmak üzere. Asıl kayıt müracaatlarının Eylül ayında başladığını düşünürseniz belki de birçok velimizi kayıtlarımız dolduğundan dolayı geri göndermek zorunda kalacağız. Artvin memur şehri olduğundan dolayı bu yıl tayini çıkan otuza yakın velimiz var. Bununla birlikte yirmi dört öğrencimizi mezun ettik. Bu sebeplerden dolayı okulumuzdan ayrılan öğrencilerimiz, sanki başka sebeplerden dolayı Menderes Koleji'nden ayrılıyor gibi gösterilip bir kamuoyu algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bütün bu algı yönlendirmesine rağmen kurumumuza Mayıs ayından bu yana gösterilen teveccüh bizleri hayli memnun etmektedir. Bizim adımıza okula teveccühün bu kadar açık ve fazla olduğu bir dönemde Menderes Koleji'nin bir sonraki yıl kapanacak olduğunu söylemek art niyetlice bir söylemden öteye geçmemektedir. Okulumuz bir sonraki yıla hem akademik kadrosu ile hem de fiziki imkânları ile daha güçlü ve inançlı bir şekilde yoluna devam edecektir. Bugün itibariyle kayıtlarımız gayet iyi durumdadır. Velilerimizden de istirhamımız, bu denli asılsız karalama amaçlı söylemleri dikkate almamalarıdır. Bizi destekleyen tüm gönül dostlarımıza şükranlarımızı sunarım." CİHAN

Yorumlar