Menderes Koleji, Çanakkale-İstanbul gezisi düzenledi

Menderes Koleji tarafından organize edilen İstanbul- Çanakkale gezisi öğrencilerin hafızasında unutulmaz bir iz bıraktı. Öğrenciler, gezinin ilk gününde Çanakkale semasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Menderes Koleji, Çanakkale-İstanbul gezisi düzenledi

Menderes Koleji tarafından organize edilen İstanbul- Çanakkale gezisi öğrencilerin hafızasında unutulmaz bir iz bıraktı.

Öğrenciler, gezinin ilk gününde Çanakkale semasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yapılan Türk Kuşu solo gösterisini izledi. Daha sonra Seyid Onbaşı ve Rumeli Mecidiye Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı Bölgesi gibi tarihe tanıklık etmiş yerlere ziyarette bulundular.

Gezinin ikinci gününü İstanbul’da geçiren öğrenciler, Eyüp Sultan Camii, Dolmabahçe Sarayı, Pierloti Tepesi gibi yerleri ziyaret ederek hem tarihi hem de sanatsal açıdan yoğun bir gün geçirdiler. Gezinin son günü ise öğrenciler, iki günlük gezi yorgunluklarını eğlenerek attılar. Minyatürk, Sultan Ahmet Camii, Galata Kulesi gibi çeşitli yerleri de ziyaret ettiler. Rehber eşliğinde yapılan bu gezide öğrencilere gezdikleri yerler hakkında ve tarihsel açısından yalın ve akıcı bilgiler verildi. Öğrenciler bol bol da hatıra fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Dolu dolu bir gezi geçirdiklerini söyleyen Menderes Koleji Müdür Yardımcısı Muhammet Karamustafa, "Öğrencilerimiz hayatlarının en dolu günlerini bu gezide geçirdiler. Çanakkale ve İstanbul’u doya doya gezdik. Çanakkale’de atalarımızın yaptıkları fedakârlıkları iliklerine kadar yaşayan öğrencilerimiz hayli heyecanlandılar. İstanbul’u artık daha farklı sevmeye başladılar.” dedi. CİHAN

Yorumlar