Memurlar, fatura dolu ayakkabı kutularını AK Parti önüne bıraktı

Türkiye’si sarsan İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yankıları sürerken, Bursa’da bir grup memur, içerisinde doğalgaz, elektrik ve su faturası bulunan ayakkabı kutularını AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın önüne bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Memurlar, fatura dolu ayakkabı kutularını AK Parti önüne bıraktı

Türkiye’si sarsan İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yankıları sürerken, Bursa’da bir grup memur, içerisinde doğalgaz, elektrik ve su faturası bulunan ayakkabı kutularını AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın önüne bıraktı. Eylemci memurların, ayakkabı kutularını partinin giriş kapsına koymak istemesi polislerin oluşturduğu barikat engeline takıldı. Eylemciler ayakkabı kutularını yan taraftaki mağazanın önüne bıraktı.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) üyesi bir grup memur, Şehreküstü Meydanı’nda toplandı. Ellerindeki ‘kamu çalışanının ayakkabı kutusu’ yazılı ayakkabı kutularında ödenmemiş elektrik, su ve doğalgaz faturaları olması dikkat çekti. Kalabalık adına açıklama yapan Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, "Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğini öne sürerek iktidara gelen AKP, geçen 11 yıl içinde yolsuzlukları devletin tüm kurumlarına yaymış, ulusumuzun zenginlik kaynaklarını küresel sermayeye peşkeş çekmiş, haklarını gasp ettiği emekçileri yoksulluğa mahkûm etmiş, halkımızın en masum demokratik taleplerini de yasaklar ve tutuklamalarla sindirmeye çalışmıştır. Cumhuriyet tarihinin bu en büyük yolsuzluk ve rüşvet iddiası sonucunda, AKP’nin sıcak para trafiği ile ayakta duran, üretimden uzak ve sahte verilerle kamuoyuna sunduğu 'ekonomik başarılarının' asılsız olduğu anlaşılmıştır. Böylece halkımız yoksullukla boğuşurken, yandaşlarını ihya etme çabası içinde olan AKP iktidarının yalan ve talana dayalı düzeni de çökmüştür." dedi.

Açıklamanın ardından AK Parti Bursa İl Başkanlığı önüne yürüyen kalabalık, ellerindeki fatura dolu ayakkabı kutularını parti giriş kapısına bırakmak istedi. Polis ekiplerinin uyarısıyla kutuları kapıya bırakmakta ısrar eden kalabalığa bir vatandaş tepki gösterdi. "Türkiye ekonomisi battı" diyen vatandaş polislerce uzaklaştırıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri de parti giriş kapısının önünde barikat kurdu. Eylemciler, polis engelini aşamayınca kutuları parti giriş kapısının hemen yanındaki mağaza önüne bıraktı. Bir süre sonra eylemciler, ayakkabı kutularını alarak parti girişinden uzaklaştı. CİHAN

Yorumlar